Prisen på lam og lun hygge

Noenogførti kroner per kilo er billig. Selv om noenogførti kroner er nærmere 49.90 enn 42, – så er det fortsatt billig. For lammestek! Jeg kjøpte fem steker, – skinkene til to og et halvt norske, små, magre lam. Det er ikke lett å forstå dette lammestekmarkedet. Jeg har alltid tenkt at påsken var en anledning til å få tømt overskuddslageret med norsk lam, for å gjøre det klart for neste sesong. Sånn er det nok noen år. Jeg husker for et par år siden. Da var det mengder av superbillig, norsk lam i juli. Vi levde på grilla lammestek. I år er det annerledes. Flere butikker har tilbudt lam fra New Zealand i stedet. Hvorfor det, mon tro? Sånt skjønner jeg meg ikke på.

Uansett smakte steka aldeles fortreffelig. I går var det bare Thv, Henrik og meg til bords, men det var like greit, for steka var lita. Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har spist noe annet enn lammestek på påskeaften, og jeg klager ikke. Det er det beste jeg vet.

lammestek.jpg

Etter maten dro vi ut i verden. Henrik skulle på fest med venner, og vi ruslet ut i nabolaget. Borte i gata har de en for oss uvanlig påskedekorasjon. De er visst tyske og har tatt med tradisjonen derfra. Mon tro om jeg skal adoptere den? Det ser så flott ut.

egg.jpg

Da vi kom fram dit vi skulle, kikket vi inn gjennom vinduene. De andre hadde spist middag sammen før vi kom. Det så varmt og hyggelig ut. Vi gikk inn.

vindu.jpg door.jpg

Norsk klima bidrar til å gjøre det ekstra lunt og hyggelig å være inne. Når snøen har lagt seg, og kulda river føles det ekstra lunt med en varm kakkelovn og levende lys.

Det ble enda en hyggelig kveld.

I dag er det Påskemorgen, men den har jeg som kjent et ambivalent forhold til. Jeg hiver meg i arbeidet. Det skal lages forelesning om Vietnamkrigen, og så har jeg fortsatt en tykk bunke tekster som skal leses og evalueres.

Fortsatt god påske, alle sammen.

ovn.jpg

11 responses to “Prisen på lam og lun hygge

 1. Også god påske til dig Hege og god arbejdssyst. 🙂

 2. Takk for det Catarina. Nå er PowerPoint-forelesningen klar med masse lenker til YouTube-filmer. Så kan arbeidsdagen bare komme.

 3. Fortsatt go påske til deg og dine Hege.

  Nederste foto, den kakkelovn, hvor gammel er den?

 4. Dette visste jeg jo ikke svaret på, Judith, så nå har jeg spurt eierne. Ovnen er nemlig nyoppsatt i dette huset. Flisene er 80 – 100 år gamle. Innmaten er nyoppbygd på stedet. Den er svensk. Lekker er den uansett, og så gir den så god varme.

 5. Så kjekk Ink er på bildet!

 6. Ink er alltid kjekk. Han er pen og snill og intelligent og moralsk og alt som god er (Her kom det forresten i omvendt prioritert rekkefølge), – og så er han sønnen min. For to minutter siden gikk han ut døren for å kjøre opp til Trondhjem igjen.

 7. Åh, akkurat! De nye naboene våre har hengt opp massevis med egg i epletreet på tunet sitt, og nå gikk det opp for meg. Hun er jo tysk. Der lærte jeg det :-).

 8. Og så kan vi jo adoptere det, for det ser lekkert ut, synes jeg.

 9. Jeg vil si du la ut ganske uflaterende bilder av meg:P OG litt mye skryting i den kommentaren! 😛
  Kommet meg opp i vinterland og har tid til å se på siden din igjenn nå vuttu. Har regna statistikk i fritimene, mye lettere når man lærer det for andre gang altså! Kanskje ikke så rart:P

 10. Flott at du lærer noe, Henrik. Det gleder mammahjertet mitt. Som du ser er både Ida og jeg veldig fornøyde med bildene av deg. Vi synes du er kjekk!

  Litt mye skryting tilhører mammastanden. Det er det vi er til for 🙂

 11. Tilbaketråkk: Våronna « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s