Lediggang blir hurtiggang

Vi reiser nesten aldri noe sted i påsken. Da holder vi oss hjemme for å møte frøken Vår som gjerne gjør oss en visitt omtrent på denne tiden av året. Vi har nesten ingen planer, og blir enige om at vi kanskje er dumme som ikke reiser bort noen dager. Det kan jo fort bli kjedelig når vi ikke har noe spesielt å gjøre. Lediggang er noen man fort blir lei av.

Den første feriedagen så vi fram til lange alenekvelder med film og påskekrimmer, marsipanegg og lammestek i familiens lune ro. Og så har vi jo våre faste rutiner: Dobbeltvinduene skal ut i palmehelgen, og nå står de i stablet i sommeropplag i kjelleren, og vinduene og resten av huset er vasket og pusset. I helgen har vi hatt min mor på middag, besøk av to små barn som har hatt en omdreining på 6000 i sekundet og besøk i et 50-årslag med femti gjester og 24 taler.

Hvor ble kjedsommeligheten av?

I dag tidlig startet jeg dagen med å rette noen av de mange, mange, – veldig mange elevbesvarelsene jeg MÅ gjennom i løpet av ferien, – jeg skjønner nå at her er det ingen tid å miste. Dessuten vil Thv at vi skal planlegge utvidelsen av utestuen vår. Han har brukt dagen i hagen og har gravd og revet så jeg kjenner at jeg blir skrekkslagen. 

I morgen skal vi til Oslo for å besøke Thvs bror, William, og kanskje blir det tid til en tur på IKEA også. Om kvelden skal jeg møte noen venninner fra jobben. Onsdag er det bursdagsfest hos vår gode venninne og torsdag drar vi nedover til sommartorpemigrantene for å nihygge oss. Der er det gjerne lange måltider med deilig vin, kanskje blir det en spasertur eller et kulturelt innslag på fredag, vi får se. Hjemme er vi først på fredag ettermiddag. Og så er det jo påskeaften, og da skal man vel tradisjonen tro spise en lammestek, og denslags spiser man vel ikke alene? Kanskje det er nettopp det vi skal gjøre, – låse døren og innta sofaen.

Det ble visst mer hurtiggang enn lediggang, – men jeg klager ikke. Jeg forsøker stadig å innbille meg selv og alle andre at jeg liker ensomhet og ro, men sannheten er vel at jeg er mer supersosial enn jeg har godt av. 

5 responses to “Lediggang blir hurtiggang

 1. Det er da også dejligt med en «arbejds-ferie» bagefter når det hele er gjort så er man så veltilfreds 🙂

 2. Det er sant, Marianne. Og jeg liker den vekslingen mellom å ha fri og å jobbe.

  God påske.

 3. Jeg tror også, som du selv skriver, at påsken bliver mere hurtiggang end lediggag oppe hos jer. Men det hele lyder meget hyggeligt og spændende, Hege. Rigtig god påske til jer to!

 4. Elisabeth

  He he…

  Kjenner godt meg igjen ved det du skriver. Om følelsen av å ha en laaang ferieuka foran seg, med utsikter til TID. Tid til å gjøre ingenting, tid som ikke bare er bundet opp i på forhånd oppsatte planer…. og vips er dagene fylt av det ene og det andre og det tredje. Alt sammen både hyggelige sammenkomster og nyttige gjøremål, men poenget med den uorganiserte tiden forsvinner fort.

  Liker godt å følge bloggen din, Hege. Liker også å lese om brev fra hvalfanger-historien. Jeg bor jo selv i en kystby der mange dro avsted på samme vis. I min jobb møter jeg mange eldre mennesker som har vært, eller har ektefeller som har vært på hvalfangst. Interessant å høre de fortelle om hvordan hverdagslivet var for dem som var avsted og dem som var hjemme.

  Takk for nyttig innspill ang eventuell oppstart av min egen blogg. Jeg er fortsatt i tenkeboksen. Kanskje forblir jeg der? Men jeg gleder meg over å besøke andre blogger med alt hva det medfører av refleksjoner, links, historier, undringer. Det er fascinerende dette med blogging. Man blir på en måte kjent med personene og livene deres, uten aldri å ha møtt dem.

  Riktig god påske til deg Hege.

  Mvh Elisabeth

 5. God påske til deg også, Elisabeth. Og blir det en blogg, så må du i hvert fall fortelle meg om det, så jeg kan få lest deg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s