Visitors from Australia

Tenk å reise hele veien fra Australia for å gå på ski! Nå har forresten Amanda andre planer enn skigåing. På denne turen har hun allerede vært i Japan, Nederland og Danmark, og nå er hun altså her hos oss. Amanda reiser ikke alene. Som reisefølge har hun sin datter Heidi, som er syv år gammel. Neste stopp på programmet er Drammen, og så bærer det til fjells. De skal være på Beitostølen for å gå på ski i nesten en uke. Som om ikke det er nok, drar de derfra videre til Island før de returnerer til Australia via Köbenhavn og noen andre flyplasser som jeg neppe kan navnene på.

Det viste seg at hun hadde to brevvenner i dette området av landet, og da hun kom på søndag hadde jeg invitert hennes andre brevvenn, Anne, på kaffe. Det ble en utrolig hyggelig kveld.

an-and-am.jpg

I dag har vi levd hektisk. Det startet med en tur på skolen tidlig på morgenen. Der holdt Amanda, assistert av Heidi, et lite foredrag om Every day life in Australia, – og jeg tror elevene likte det. De likte også de australske karamellene hun hadde tatt med til dem. Da vi kom ut skinte solen og det var et aldeles strålende vintervær. Vi la i vei mot svenskegrensen, men stoppet på Fredriksten festning i Halden, for den hadde Amanda ønsket å se.

kanon.jpg

Det er litt problematisk å få turister på besøk sånn midt på vinteren. Alle severdigheter må betraktes fra utsiden. Museer, utstillinger, det meste er stengt på denne tiden av året. Men festningen viste seg fra sin beste side, og det var satt opp masse flott informasjon på skilt og plakater, så vi klarte oss.

festning.jpg

Så dro vi av sted til Strømstad. Strømstad! sa min mor, da hun hørte vi skulle dit. Hva i huleste skal dere gjøre i kjedelige Strømstad? Men hvis du kommer fra Australia, så er Strømstad riktig eksotisk, og jeg må si jeg så byen med nye øyne i dag. Nå har jeg hygget meg i Strømstad før, så jeg visste noe om hva vi gikk til. Aller først spiste vi superlekker lunchbuffet på Hotel Laholmen, og den var eksotisk nok for de australske: Røkte blåskjell, gravet laks, røkt makrell….

Etterpå spaserte vi litt rundt i byen, og Heidi kunne absolutt se at dette er byen der Tommy, Annika og Pippi bor. Tenk, dem kjente hun. Og Amanda syntes hun fikk sett mye: lekker skandinavisk møbeldesign, vakre tekstiler på Hörnan og morsomme souvenirer av høyere kvalitet enn dem vi vanligvis har å tilby.

På hjemveien stoppet vi for å se på helleristninger, – og så var det hjem til lammesuppe, norsk marsipanbløtkake og fødselsdagsfeiring med besøk av både den ene og den andre.

I dag tidlig listet Thv og jeg oss ut av huset. Så kan globetrotterne sove seg til litt krefter, før de på egen hånd legger i vei på oppdagelsesreise i Gamlebyen.

rock.jpg

4 responses to “Visitors from Australia

  1. Det må være en stor oplevelse ikke mindst for Heidi – lige nu er der sommer i Australien – så de har da skulle pakke noget helt andet tøj

  2. Tøjet var faktisk et problem. Men noe hadde hun, og noe kunne hun låne, så det gikk seg til. Og nå har de dratt til fjells for å gå på ski. Der hvor hun kommer fra er det veldig varmt hele året.

  3. Det lyder som en meget dejlig dag, I havde sammen. Det må være hyggeligt at få besøg fra den anden side af jordkloden.

  4. Det var det, Madame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s