Hva i huleste har jeg funnet på nå da!

Jeg er ganske veldig impulsiv av natur, og nå har utålmodigheten løpt av sted med meg igjen. Da jeg fikk ideen om at jeg skulle lage noen poster på svigerfar, Store-Thorvalds, hvalfangstbrev, satt jeg med en liten bunke av dem. Da jeg hadde skrevet de første postene, begynte vi å lete på loftet etter mer stoff,- og gjett om vi fant! Nå har vi mengder av brev, en diger bunke telegrammer, noen bilder og et helt negativalbum fra tre sesonger i Sydishavet. I tillegg til Thorvalds brev har vi brev skrevet til ham fra rederiet, fra kamerater, fra familien og fra kjæresten. Det er enormt mange sider, og det er virkelig en utfordring å få orden på det. Dessuten flyter hele stua over av det alt sammen.

gulvrot.jpg

Så er det spørsmålet om hvordan jeg skal organisere det alt sammen. Skal jeg skrive brevene kronologisk eller skal jeg organisere dem etter hvem som har skrevet dem? Bildematerialet er ganske sparsomt, og hvis jeg lager fine poster, som jeg synes jeg har gjort, nå i starten, så vil jeg rett og slett råke opp for illustrasjonsmuligheter ganske snart.

I utgangspunktet synes jeg det er en god ide å legge dette materialet ut på nettet. Her kan alle i familien både nå og senere lese det, og det er tilgjengelig for andre som måtte ha interesse av det. Men tanken slår meg at Marthe eller noen andre kanskje kunne ha gjort noe mer og bedre ut av det enn det jeg kan. Kanskje jeg bruker opp et spennende materiale på en alt for amatørmessig måte, og det gjør meg også litt tvilende til hele prosjektet.

Men det er vanskelig å stoppe nå. Jeg kommer til å presentere hele Thorvalds første sesong på hvalfangst fortløpende. Det er mulig jeg lar resten hvile en stund, så får vi se om jeg velger å presentere resten av historien senere. Da vil i hvert fall stuegulvet se litt ryddigere ut igjen.

alle.jpg

7 responses to “Hva i huleste har jeg funnet på nå da!

 1. Et spennende materiale lar seg ikke bruke opp, mener jeg. Hvis noen andre vil gjøre noe litt annet med det en dag gjør det jo ikke noe at du har lagd noe tidligere, kanskje tvert i mot.

 2. Jeg håper ikke det, men det var det jeg var litt usikker på.

 3. Kæreste dog sikken et kæmpe-arbejde. Det tror jeg ikke er noget for en travl lærerinde med stilerettelser, halvvoksne børn og en stor omgangskreds.

  Jeg glæder mig til næste post, men ikke hvis den koster nattesøvn:-)

 4. Det er rigtig interessante poster, tusind tak for at du lader os andre læse med. Og som fr.martinsen siger, så kan der jo stadig gøres noget andet også på et senere tidspunkt. Så når du måske også flere/andre læsere.

 5. Jeg synes også, det er en fantastisk god idé, at du lægger materialet ud, så alle kan kigge med. Men det er jo et kæmpe job.

 6. Alter Ego

  Ta kontakt med et forlag; gjerne Villmarksforlaget eller noen av de som har gitt ut boekene til Helge Ingstad, polarheltene eller/og andre friluftsorienterte ting. Dette maa jo vaere gull for dem! Og det kan bli enklere for deg ogsaa…

 7. Takk for tipset, Alter Ego, – men jeg har altså ikke behov for å gjøre det enklere for meg, for jeg elsker å gjøre denne jobben selv. Det tar bare tid, så jeg må legge det bort litt når jeg etter hvert blir ferdig med første sesong. Men vi får se hva jeg gjør med det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s