Omvendtkronologiproblemer

I utgangspunktet er det praktisk at blogger publiserer siste post først. Det sparer oss for mye scrolling. Noen ganger er det likevel upraktisk. Når jeg finner en ny blogg vil jeg gjerne gjøre et sveip gjennom arkivet for å bli kjent med bloggeren. Det er utrolig tungvint.

Både jeg og andre har av og til en kategori som absolutt bør leses kronologisk. Her hos meg handler det først og fremst om Brev fra skipslegen. Jeg har valgt å nummerere disse postene i håp om at de skal bli lest i riktig rekkefølge.

Men det kan da ikke være så vanskelig for WordPress å gi oss et mulighet til å lese kategoriene kronologisk når vi måtte ønske det. Jeg ønsker meg en mulighet til å «trykke på en knapp», – og vips så snus hele rekkefølgen på den kategorien jeg har åpnet.

 Går det an?

5 responses to “Omvendtkronologiproblemer

 1. Jeg har tænkt på det samme, men er endt med at man kan lave et dokument, som man linker til fra webloggen. Det betyder jo at man er nødt til at tage teksten igennem en (web)editor en gang til — og det ville vi gerne undgå.
  Jo, det ville selvfølgelig kunne programmeres til WordPress.
  Der er på min test-weblog et link til «pages», som jeg kan oprette særskilt. Du mangler dette link på forsiden. Måske ville du kunne bruge det. Se evt. http://journalistik.ruc.dk/~donax/weblog og find linket til højre, øverst, med «Pages»; der er kun to, «about», og CBIT-IT. Det er som sagt kun en «test»log.

 2. Det går an ja, men ikke på wordpress.com. Hvis du har eget domene og kjører WordPress finnes det nok sikkert et innstikk som kan fikse en eller annen løsning. Jeg vet ihvertfall om en som gjør at du kan trekke de poster du måtte ut av kronologien og presentere dem for seg selv. Slik som Alex King har gjort her:

  http://alexking.org/articles

  Men dette burde være mulig å gjøre også med hjelp av «pages»-funksjonen som Donald sier over her. Opprette en «Page», skrive en introduksjon til f.eks Skipslege-postene, og så presentere linkene i omvendt kronologisk rekkefølge. Burde være ganske enkelt å få til faktisk.

 3. Jeg synes det er en god idé, og jeg håber, det lykkes dig – for eksempel Donalds metode.

 4. Jeg har det samme problem med Historien Anna Hude som nu skal læses bagfra……og da jeg er ny i elementet så tør jeg endnu ikke lege for meget

 5. Det går tygeligvis an ad omveier, men jeg er altså ikke så datakyndig at jeg får til sånt på egen hånd. Takk for alle gode innspill, men inntil det kommer en knapp jeg kan trykke på, får det bare være som det er nå 🙂

  Vi klarer jo fint å lese om Anna Hude i rett rekkefølge, Marianne. Spørsmålet er bare om den som kommer inn på et senere tidspunkt, når alt er skrevet, vil lese tekstene kronologisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s