Rotehuer med ordenssans

Vi er noen rotehuer, – noen skikkelige rotehuer. Her hjemme gror huset igjen i løpet av et par dager. Grunnen er klar: Vi rydder ikke. Når vi legger oss om kvelden, går vi ofte fra et rotete salongbord, vi rydder ikke opp tøy etter oss og vi legger ikke ting på plass. Over alt er det spor etter aktivitetene våre, men selv om det er hyggelige aktiviteter, så kalles sånt for rot. Det er et faktum.

Hverdagen vår er veldig travel, men jeg gidder ikke bruke det som unnskyldning. Det finnes folk som har det mye mer hektisk enn oss, og som likevel klarer å holde det ryddig rundt seg.

blomst2.jpg

Det verste med det er at de etterlengtede helgene går med til å rydde og vaske. Det må det bli en slutt på! I dag har vi gjort det som skulle gjøres. I løpet av et par timer har vi rotert rundt i huset i turbofart. Nå er det både ryddig og rent over alt. Det er en fantastisk følelse. Det skinner over alt, og på bordet står det til og med en blomst. Det beste er at når vi kommer hjem fra jobben i morgen kan vi bruke tiden på noe annet enn husarbeid.

Jeg skal rydde av salongbordet før jeg legger meg i kveld.

Jeg lover!

blomen.jpg

Reklame

4 responses to “Rotehuer med ordenssans

 1. theEvjens

  Finnes det kvinner som ikke er manisk ryddige??? Betyr det at mannen din kan slenge fra seg sokkene der han vil, ikke sette inn i oppvaskmaskinen og la avisene slenge på bordet UTEN at det finnes konsekvenser??? Finnes det en slik verden???

  😉

 2. Det gjør nok det, men det er ingen ting å trakte etter. Her i huset er vi rotete begge to. Om kveldene sitter vi i hver vår sofa. Der pusler vi med vårt mens vi ser litt på TV. Neste morgen når vi kommer ned ligger fortsatt alt utstyret til strikkinga mi strødd utover. Hans bilblader, pistolpussesaker eller hva det måtte være ligger også der. Det samme gjelder glass, kopper og tallerkner, for ikke å snakke om aviser og blader. Vi rydder jo, – men alltid etterpå. Og når vi tar de store oppryddingene sånn med ujevne mellomrom, så ligger det aviser og blader og også noe klær rundt senga vår, glass rundt om i vinduskarmer, aviser og tidsskrifter i et tynt lag over alt. Men hvis du kommer på besøk, så er det strøkent, for vi rydder jo opp innimellom, og alltid når vi vet det kommer noen.

  Og som sagt, – det er ikke noe å trakte etter. Vi trives aller best når det er ryddig. Rot kveler aktiviteter og kreativitet. Når huset er rotete, så tenker vi alltid at vi burde jo først ha ryddet, før vi gjør noe annet mer hyggelig. Dumt av oss.

  Og vi er begge enige om at det hadde vært deilig med en ryddig, hjemmeværende ektefelle.

 3. Når bare I er enige om at rode – så er det jo fint. Det må være slemt, hvis kun den ene er et rodehoved.

 4. Det er sant, Madame. Vi er i grunnen enige om det meste. Når det gjelder rot, så er vi ikke enige om å rote, vi er enige om å ikke rote, – men vi får det bare ikke til. Og når det må ryddes, så er vi i grunnen enige om det også, og så gjør vi det bare. Verre er det ikke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s