Søndagslykke

Så sitter vi her og vet at det er stille før stormen. Det er søndag. Alt er stille og rolig. Den røde pennen er lagt bort, og den siste tentamen er rettet. I peisen brenner det, og på TV oppklarer Kurt Wallander et nytt mord.

I stua er det bare Thv og jeg og to katter. Men vi vet at begge ungene har det bra, og det er veldig viktig på en sånn søndagskveld. Vi har vært i kontakt med Henrik oppe i Trondhjem i dag. Da var han på vei til Pirbadet for å leke med sine to samboere. Så vet vi at han har hatt en fin dag. Marthe er trygt hjemme fra København. Hun har vært på en historiekonferanse på Schæffergården og har hatt det aldeles strålende. Vi har fått tekstmelding om hvordan det føles å ta på selve Kieltraktaten, og det kan vi jo bare forestille oss. Men det viktigste er at hun har det godt.

Så sitter vi her og nyter den siste resten av helgen. I morgen faller uke 47 i hodet på oss. Det er full jobb hver dag, og mandag skal vi på IKEA i Oslo sammen med mamma, tirsdag er det elevsamtaler til klokka seks, onsdag kommer de små og søte, torsdag er det elevsamtaler til klokka åtte og fredag skal festen på lørdag planlegges. Sånne travle uker er ganske fine. Da føler vi oss nyttige og flittige, – og det er ikke den verste følelsen et sunt og friskt menneske kan ha. Når jobben er gjort tillater vi oss å bare falle ned i sofaen, og så får vi noen timer med sofa, TV, pc og strikketøy før senga sluker oss og gjør oss klare for en ny dag.

Heldige oss som har både jobb og fritid.

Nå gjelder det bare å nyte de siste, rolige timene før vi er i gang.

8 responses to “Søndagslykke

 1. Det er så rigtigt beskrevet – den ro der sænker sig en søndag aften. Tænk at din datter har været til historie konference i København…Og Kiletraktaten

 2. Jeg genkender også din beskrivelse af søndag aften, Hege. Og kan læse, at du føler, at du har et godt og meningsfuldt liv. Så kan man næsten ikke ønske sig mere.

 3. men da du skrev dette var jeg slettes ikke hjemme, men satt i flyforsinkelser i københavn. Det snødde. Danskene var overraska over det. flyet var 3 timer forsinka.

 4. og du glemte kalmarunionen og norgesparagrafen da. Det er jo like big deal.

 5. Marthe: Der ser du for en lite bekymret mor du har 🙂 Jeg tok det som en selvfølge at du var hjemme allerede. Engster meg ikke unødig. Og så var det Kalmarunionen og Norgesparagrafen også. Men fikk du bokstavelig talt ta på dem? Det betyr så mye for meg når jeg kommer bort i historiske gjenstander, at de er originale og ikke kopier, – og så at jeg kan ta på dem. Da føler jeg at jeg er helt inntil historien, jeg kan liksom kjenne lukta fra den gang da og har nesten blandet dna med de som tok på disse tingene for lenge siden. Noen ganger får jeg den følelsen når jeg har tatt på noe, – og så kommer en eller annen museumsperson og forteller meg at det bare var en kopi. Skuff, skuffere, skuffelse.

  Men du er en heldiggris, eller en heldig kartoffel som de sier der nede i det bløde DK.

 6. Åhnei. Det var ikke kopier, og han sendte dem rundt. Og vi fikk ta på dem. Det var ganske så morsomt måvite.

 7. Jeg fikk svar på spørsmålet mitt fra wordpress, om at jeg måtte spørre på CSSforumene deres. Er dette wordpress’ egne forums, og hvordan kommer man til dem?

 8. Marthe:
  Til kommentar nummer 1: Wow, jøss, heldiggris, ojojojoj 🙂

  Til kommentar nummer 2: Jeg vet ikke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s