En sommer er over,

men minnene om den består. Sånn lød en sommersang jeg husker fra min barndom. Men sommerminnene fra i år er ikke stort å ta vare på. Det var for det meste regn, regn, regn – bare krydret med en og annen regnværsdag.

Da var det bedre i dag, sju varme grader, strålende sol og knall blå himmel. Vi tok med oss S og reiste ut på hytta for å gjøre noen vinterforberedelser. Det første som møtte oss inne var en flott flaske vin som naboene hadde plassert på kjøkkenet. De lånte hytta for noen helger siden fordi de trengte mer plass, og så ville de takke. Vi sier takk vi også.

blad.jpg

Det har allerede vært noen kuldegrader, så vi valgte å tømme alle cisterner for vann. Samtidig fikk S en leksjon i vannets fysikk. Hengekøyene ble tatt inn, og så var det utfordringen med å få alle havemøbler under tak. Tidligere har vi rett og slett båret dem inn i hytta. De siste årene har imidlertid våre voksne barn brukt hytta av og til om vinteren. Henrik har for eksempel feiret nyttårsaften der ute, og da er det ikke hyggelig at stua er full av havemøbler. Vi bar og slepte. Noe havnet inne i annekset, noe under halvtak her og der, og til slutt var alt på plass.

stol2.jpg stol.jpg

Før vi dro hjem tok vi en runde og sjekket at nabohyttene også hadde det bra. De bebos av nær familie og venner. Mange av dem bor i Oslo, og det er godt for dem å få en sms om at alt står bra til med ei hytte som har gått i vinterdvale. Vi har dessverre hatt noen innbrudd de siste åra. Over alt er det lukket og låst. Trillebørene står stablet over alt, og der skal de stå for å vente på sol og sommer og nye oppgaver.

ingeb.jpg trilleb.jpg

På stranda er det like vakkert som om sommeren. Bryggene er nesten tomme. Der det om sommeren koker av liv: Unger som hopper og bader, båter som ikke vil starte, folk og hunder, – der var det nå bare en og annen fiskebåt. Alle de andre båtene ligger i opplag på stranda. 

strand.jpg fisk2.jpg fisk.jpg

Selv om været var vakkert, var det ikke fristende å bade i dag. S kjente på vannet, og fortalte hvor kaldt det er. Men om høsten er både luft og vann mye klarere enn om sommeren. Alt virker så rent og friskt. Det lukter godt av tang og saltvann. I sanden lå strandede brennmaneter. Naturen dominerer, og solkrem, baderinger og håndklær glimrer med sitt fravær.

brenn.jpg bro.jpg

Om åtte måneder begynner en ny sesong. Åtte måneder!

Det er lenge å vente.

kai.jpg to.jpg liv.jpg

8 responses to “En sommer er over,

 1. Du burde jo eje et rejsebureau eller et turistbureau, Hege – du sælger jeres smukke land på den aller bedste måde. Det er en fantastisk natur, I har.

 2. Det er litt kjipt å vite at sommeren er over og at det nå bare skal bli kaldere og kaldere. Men høsten er flott – når jeg bare husker å kle på meg nok så ser jeg det.
  Du tar flotte bilder.

 3. Sikke nogle billeder….. dt er trist at skulle «lukke» sommerhuset ned, men om ikke længe så skal det åbnes op til en ny sæson….

 4. Ja, det er bare å komme, Madame.

  Takk for det, Sissel. Nå bor jo du og jeg i et mildt område, og skikkelig vinter får vi vel neppe før i februar eller mars, omtrent på det tidspunktet vi begynner å kikkke etter krokus i hagen.

  Vi må egentlig ikke lukke sommerhuset. Det er fullt vinterisolert. Men dessverre er det et faktum at dette er et sommersted, og vi gidder ikke være der om vinteren. Sånn har vi det. Når vi er der ute, ser vi at det ofte er folk der i helgene også.

 5. Jeg savner lukten av tang og saltvann… Den norske lukten av tang og saltvann, får jeg vel legge til.

 6. Det er en fantastisk lukt, Børge. Her hos oss lukter det jo ganske mildt og svakt. Når jeg er i Vesterålen må jeg bare suge inn lukta. Der lukter det sterkt av tang og saltvann, råtten fisk og skjell og jeg blir helt mo i knea av den lukta. Selv om elementer i den lukta handler om forråtnelse, så gir det meg likevel assosiasjoner til alt som er rent.

 7. Jeg håber vi får brugt vores sommerhus i vinteren. Her er der brændeovn og godt og lunt at være med mulighed for gåture til strand og skov.

 8. Vi kan bruke vårt, Lene, – men vi gjør det ikke. For meg er noe av hyggen med hyttelivet alt det sosiale rundt, og det er fullstendig dødt der vi har sommerhus nå om vinteren. I Danmark er det jo folk over alt. Jeg liker folk!!!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s