Vaskemaskinen durer og går

Han var full av beklagelser mannen jeg fikk snakke med på Elkjøp. Det er sjelden jeg er grinete på telefonen, men det var jeg i dag. Og jeg liker det bare så dårlig! Alle kan gjøre feil, og kanskje kom ikke vaskemaskinen fra lageret, og kanskje fant ikke sjåføren veien og kanskje….. Hva vet jeg? Men de kunne ha ringt! Det var det klagen min handlet om.

Det var mannen enig i. Da vi bestilte vaskemaskinen sist onsdag, var det et annet firma som var tvilende til at Elkjøp kunne levere akkurat denne maskinen så fort. De hadde nemlig samme leverandør, og de kunne ikke levere den før på onsdag denne uken, – i morgen. De var ærlige. Det var ikke Elkjøp.

Da jeg fortalte om mine ergrelser på jobben i dag, så lo både kolleger og elevene. Alle vet da at Elkjøp er sånn, var omkvedet. Og så kom historiene om Elkjøp som hadde rotet bort en pc som var inne til reparasjon, om mobiltelefoner som aldri kom osv. Hva er det de gjør feil når de får et sånt dårlig rykte? En kollega sa at hun hadde sluttet totalt å handle på Elkjøp, og det samme gjelder nok oss. Vi vil i hvert fall prøve de andre forretningene først. Elkjøp har havnet nederst på listen.

Og det sier jeg selv om det kom en vaskemaskin klokken fire i dag. Siden vår maskin ikke hadde kommet til butikken ennå, ville Elkjøpmannen løse problemet med å gi oss en annen, og etter hans utsagn, bedre maskin. Den hadde flere omdreininger i sentrifugeringen, plass til mer tøy og sterkere motor. Men det var et merke jeg ikke hadde hørt om: Ariston. Jeg hadde jo bestilt en AEG-maskin. Til tross for at denne var noe dyrere, så nølte jeg faktisk. Jeg er alltid litt skeptisk til merker jeg ikke har hørt om. Jeg vil ikke ha en sånn Indecit – bare dritt, sa jeg. Nei, da sa mannen. Det er det ikke. Og nå syntes han det fikk være nok. Jeg fikk klar beskjed om at nå ville han løse problemet mitt, så nå fikk jeg slutte å mase.

Da jeg åpnet garantibeviset merket Aniston, lyste Indecit Company mot meg fra side 2.

At det skal være så vanskelig å være ærlig.

Reklame

12 responses to “Vaskemaskinen durer og går

 1. Åh nej den vaskemaskine som gik fuldstændig i stykker her hos os for et par måneder siden, var en Ariston, den var kun lige lidt over 2 år – Jeg køber aldrig en Ariston igen.

 2. Og den nyheten syntes du det var passende å sende meg på en dag som i dag? Syntes du ikke jeg har hatt nok? Heheheh!!!! Det er lite å gjøre med det nå. Vi får se hvordan det går.

 3. Der sølges også mange af mærket Ariston i Danmark, men jeg har ingen erfaringer med mærket…. men service ufff. Det syntes jeg der mangler mange steder. Lidt service koster ingenting andet end glade kunder.

 4. Det var slemt med den dårlige service, du var udsat for – det var virkelig for dårligt! Nu håber jeg, du kan få vasket tøj uden problemer, og at Catarinas spådom herover ikke går i opfyldelse.

 5. Foreløpig har den vasket to ganger, – og det går bra. Men ærlig talt: Den forrige maskinen hadde 1400 omdreininger. Denne har 1600. Jeg merker ingen forskjell, – i hvert fall ikke i denne maskinens favør.

 6. trinelise

  Indecit, hva betyr det?

 7. Indecit er et varemerke, akkurat som Boch, AEG eller Miele. Det har relativt dårlig rykte, og man sier litt fleipete: Indecit – bare dritt! Hvorvidt det virkelig er dårlig, vet jeg ikke. Jeg har namlig aldri lest noen test av det. Men vi har hatt en Indecit vaskemaskin en gang, og den varte ikke lenge.

 8. henrik...

  Hvordan går det med vaskemaskinen nå da? Funker den forsatt? 😛

 9. Ja, da, Henrik. Den gjør det.

 10. Ariston er verdnes værste møkkamaskin. Elektronikken er bare søppel og ryker gjerne innen et år. Ariston, aldri mer.

 11. Godt at vi har to års garanti, da, – så har vi i hvert fall maskin så lenge 🙂

 12. Tilbaketråkk: Det ordnet seg « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s