Høsttakkefest

I de fleste barnehager landet rundt blir foreldre og søsken invitert på middag i disse dager. Det er fast tradisjon at ungene handler inn grønnsaker, kutter og skjærer og lager grønnsakssuppe. Da Marthe og Henrik var små dro de på torvet for å handle i bodene, men nå for tiden er det ikke torvhandel på hverdagene, så de må bruke en butikk. Målet med det hele er at ungene skal lære navnene på de ulike grønnsakene, og så skal de lære noe om alt som er grønt og gror. I dag var det barnehagen til M som hadde invitert.

spise.jpg

Vi fikk deilig suppe, og det var trangt om plassen. Derfor havnet vi ved det minste bordet på de bitte små stolene. Men suppa smakte like godt for det. Ungene spiste i en fei før de spratt av sted for å leke.

lek.jpg

Ms barnehage er ny og utrolig flott. Både interiør og eksteriør er delikat med lekker materialbruk.

glass1.jpg glass2.jpg

På flere vegger er det store flotte veggmalerier.

vaskevegg.jpg

M er veldig fornøyd med prinsessekroken. Der er det til og med en froskeprins, men han henger så høyt at han ikke kan kysses av andre enn de voksne.

p1.jpg p2.jpg p3.jpg p4.jpg

Selv om ungene har det flott, merker også foreldrene at dette er en ny barnehage. Her kan de levere ungene som de går og står om morgenen. Barnehagen har klær for ethvert behov, og alt får ungene låne i barnehagen. Jeg husker peset med å få vasket og tørket skitne regnbukser fra den ene dagen til det andre. Alt det slipper de her.

g.jpg

Og hvis noen fortsatt ikke har fåttt med seg hva som har vært skomoten i sommer, så kan de bare ta en kikk i garderoben i barnehagen.

c5.jpg c3.jpg cstort.jpg c7.jpg c2.jpg c1.jpg c6.jpg

3 responses to “Høsttakkefest

  1. Sikke en god tradition børnehaverne har og sikke en dejlig børnehave. Det smitter af på børnene, forældrene og ikke mindst personalet når miljøet er indbydende. Og Cros-skoene er også den store mode i Danmark.

  2. Det er en utrolig smuk børnehave, du viser os der, Hege. Man tror knapt sine egne øjne. Jeg synes også, det er genialt, at børnene kan låne tøj og sko.

  3. Det er virkelig genialt at de kan låne klær og sko. For det første sparer det foreldrene for masse stress og mas i hverdagen. I barnehagen har de industrivaskemaskin som tar unna store mengder tøy. Det tøyet de har er også av meget god kvalitet. Flott Helly Hansen fiberpels, supre dresser osv. Dere aner ikke hvor søte de er når de går på tur, og alle barna har like klær.På den måten unngår man jo også at noen som ikke har alt på stang der hjemme kommer på skolen i klær som ikke passer til vær og føreforhold. Men det koster altså litt ekstra.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s