En helg forbi

En gang må arbeidet gjøres, og denne gangen ble det i slutten av ferien. Det er alltid travelt på skolen i oppstartfasen, og når været er fint, hender det jeg gjør dagene litt for korte. For å holde tritt med alle de deilige feriene vi har, skal vi lærere faktisk være på jobb mange og førti timer i uka. Det er helt i orden, og det skulle blott bare mangle. Det deilige er at det er opp til meg når jeg jobber. Det er et privilegium som ikke alle kan unne seg. Men jobben skal og må gjøres. Det er det jeg er betalt for, så her var det bare å sette i gang.

sortstort.jpg

Likevel er det jo helt annerledes å jobbe hjemmefra enn på skolen. Her kan jeg velge både tempo og tidspunkt selv. Torsdag og fredag ble det ganske mange formiddagstimer med rettebunken. Så var den unnagjort. Jeg hadde en milelang liste over ting som skulle gjøres før mandag morgen, – halvparten skolejobboppgaver og halvparten husarbeidsoppgaver. Nå som det er søndag kan jeg stryke ut alle skolejobbeoppgavene,  – mens husarbeidsoppgavene fortsatt lyser opp på lista. Dit kom jeg aldri. Ja, ja – de går ikke noe sted, og jeg får alltid nye sjanser.

oink1.jpg blom.jpg

Natt til lørdag kom Marthe hjem, og det var et stort lyspunkt. Det er så deilig å ha henne ruslende rundt her i huset. Og heldigvis hadde hun også mye å gjøre. Så var vi i samme situasjon og satt her med hver våre bøker.

d2.jpg d1.jpg

På lørdag formiddag måtte jeg være noen timer på jobben, men det ble også tid til en tur i hagen for å plukke blomster. Ennå er det nok å ta av, og visste jeg ikke bedre ville jeg trodd det var sommer.

På lørdagsettermiddagen laget vi deilig middag med lammekoteletter og rotgrønnsaker, og så inviterte vi mormor på mat. Hun vil også kose seg litt med eldstebarnet vårt.

Været har vært strålende i dag også, men jeg har dessverre ingen ting å fortelle om uteliv. Jeg har snudd ryggen til solen og laget PowerPoint om dramaets historie. Vi får studenter på teamet vårt i morgen, og deres plan måtte gjøres klar. Så skulle en gloseprøve lages, årsplaner og referater publiseres på klassens hjemmeside og så, og så, og så.

rosestort.jpg

Det kan faktisk være deilig å sitte sånn ved et bord med en haug med oppgaver foran seg. Særlig når man har en datter som sitter med sitt på den andre siden av bordet. Det er i grunnen en liten porsjon hverdagslykke, – ikke så rent liten heller.

Og en liten tur ut ble det. Jeg fulgte Marthe til jernbanestasjonen og vinket henne av sted før jeg gikk hjem for å jobbe mer.

Og nå er jeg ferdig. Nabovenninnen har vært innom på en liten prat. Thv og jeg har spist ferdigkjøpt sushi, og nå er det kvelden.

Kanskje blir det tid til en film og et varmt bad før jeg kryper ned i dynene.

I morgen er atter en dag, og ute på veggen henger også noen arbeidsoppgaver og venter.

drue.jpg

5 responses to “En helg forbi

  1. Sikke en dejlig weekend og hvor nåede du meget. Jeg kan godt føle mig lidt trængt hvis der er meget hjemmearbejde i forhold til undervisningen. DEt kan være svært at holde fri, men hvor gør du det godt……

  2. Sikke flittig du har været Hege 🙂 og hvor er det dog nogle fantastiske blomsterbilleder du har mange blomster endnu og det sidste med druerne – kan de spises eller bliver de kun brugt til vin?

  3. Du er god til at strukturere din tid, tror jeg. Men det er nok nødvendigt som skolelærer. Min weekend rækker næsten aldrig til det, jeg har planlagt.

  4. Håber du har haft en god dag på arbejde, her skinner solen helt fantastisk, og jeg er benovet over alle de blomster du stadig har.

  5. Jo da, – jeg rakk å få gjort mye i helgen, men det måtte jeg også. Jeg har rett og slett ikke noe valg. Mine elever er 15 -16 år, og de forventer (med rette) at prøver de har hatt kommer raskt tilbake, og at lærerne har noe å melde når de kommer. Så jeg må! Men det er jo moro også.

    Druene blir brukt til saft, og det er i dag Thv skal høste og safte. Vi laget vin av den for tre år siden, og den smakte py!!! Men vi har den fortsatt i kjelleren, mange flasker, så vi kan jo teste dem igjen senere i høst. Saften blir aldeles nydelig.

    Her er det også et aldeles strålende vær i dag. Varmt og solig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s