A room of my own

Så ble det ferdig, rommet mitt, – i hvert fall nesten. Veggene er malt, gardiner sydd og det meste er på plass. Fortsatt mangler noen lamper og litt kultur på veggene, men sånn er det alltid her i huset. Vi blir aldri helt ferdig med et rom.

Dette rommet har gått gjennom mange faser i de årene vi har bodd her. Da Marthe var liten sov hun her midt i oppussingsrotet i over ett år. Hun var 1 1/2 år gammel og sov i sprinkelseng. Senga sto borte i en krok, og rundt om sto alle kasser og esker som ennå ikke var pakket opp. Foran vinduene hang et laken. Å annonsere med at huset vårt var et renoveringsobjekt var å ta forsiktig i, – og barnerommene sto nederst på oppussingslista. Men jeg tror ikke ungen tok noen skade. Så ble rommet malt syrinlilla og ble Henriks barnerom. Siden har Marthe brukt det, og nå er det mitt.

romstort.jpg

Det er ikke så mye jeg har gjort. Veggene har fått et strøk maling, vinduene nye gardiner og så var det stolen. Det var fort gjort å få trukket den om. Det som tok tid var planleggingen av stoff og farger, og de økonomiske anfektelsene.

Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Bildet yter ikke fargen rettferdighet, for den er virkelig akkurat så varmt blodrød som jeg ville at den skulle være.

stolstor.jpg

Stolen gjør seg godt alene, men også med en pute – eller en katt. Akkurat den siste dekorasjonen bør jeg kanskje prøve å unngå hvis stoffet skal vare noen år.

pillow.jpg katt.jpg

A room of my own, ja. Det høres så flott ut. Egentlig er det noe forbaska tull og jålete luksussludder. Vi har et middels stort hus, og nå som Thv og jeg bor her alene har vi mer enn nok plass. Det har vi forresten alltid hatt. Huset har vært fylt med unger, våre og andres, katter, hamstere, rotter og hva ungene måtte finne på å dra hjem, og det har vært plass til alle. Riktig nok har hver kvadratcentimeter vært i bruk, men det var vel også meningen. Nå sitter Thv og jeg stort sett sammen i stua i hver vår sofa, og vi kunne klart oss med halvparten av plassen. Tidligere har vi tilpasset oss huset, nå må vi tilpasse huset til oss, og dette rommet er en del av den tilpassingen.

Ennå skal rommet brukes som soverom. Når Marthe er hjemom så vil hun bo her. Dessuten trenger vi jo alltid et gjesterom. Foreløpig sover C og M i samme seng på et annet værelse, men planen er at M skal sove her inne. Og sengen ser da innbydende nok ut.

sengstort.jpg

Oppussingen har vært et lavkostprosjekt, og det bærer blant annet gardinene preg av. De er kjøpt på salg på IKEA for lenge siden: 25 kroner for to superlange gardiner. Ikke verst. Og etter at jeg hadde sydd det jeg trengte til dette rommet, er det fortsatt en pakke igjen i skapet.

pute.jpg ikea.jpg

Vi er samlere av natur både Thv og jeg, og det er greit å kunne ha mine ting på et eget rom. Først og fremst har jeg samlet alt garnet mitt i skuffer og kurver. Når jeg skal få strikket det opp alt sammen er et åpent spørsmål.

garn.jpg

Og så er det feriepermene mine og ikke minst alle årgangene med Bonytt. Bare de fyller en hel bokhylle.

bokhulle.jpg permer.jpg bonutt2.jpg bonutt.jpg

Da jeg brukte rommet som arbeidsrom for et par år siden, syntes jeg det var deilig å kunne la påbegynt arbeide ligge framme. Når jeg jobber i stua, synes jeg at jeg må rydde opp etter meg. Det må jeg ikke her. En påbegynt rettbunke kan få lov til å ligge til neste dag, og skulle jeg få lyst til å bruke symaskinen, så kan jeg gå fra et halvferdig arbeide. Skrivebordet er det gamle kjøkkenbordet fra Thvs barndomshjem, og det gir gode assosiasjoner.

stearin.jpg skrivebord.jpg

For noen år siden ryddet jeg bort to store esker med nips og pynt. Jeg orket ikker mer dill og dall. Men det er noen ting jeg gjerne vil ha framme, og nettopp sånne ting kan få plass her på rommet mitt. Donald og Mikke Mus var noen av mine første leker, og det morsomme er at nå er de samlerobjekter.

donald.jpg lavendel.jpg

Foreløpig har jeg ikke hengt opp så mye på veggene. Som så mye annet er elefanten fra mine svigerforeldres hjem. Grunnen til at nesten alt gammelt her i huset er fra dem og ikke fra min familie skyldes det sørgelige faktum at begge Thvs foreldre er døde, mens mine heldigvis lever i beste velgående.

Det andre jeg har hengt opp er et portrett Hans Saenger tegnet av Thv da han var fjorten år gammel. På fredag var Thv på fest hjemme hos en kollega som nettopp hadde kjøpt nytt hus. Da Thv kom dit, oppdaget han at det var familien Saengers gamle hus, – dit han måtte sykle for å sitte modell.

elefant.jpg thv.jpg

Nå er det store spørsmålet om jeg kommer til å bruke rommet, eller om det bare blir et oppbevaringsrom for duppeditter, blader og kurver.

12 responses to “A room of my own

 1. Det lyder og ser ud til at være dit rum, Hege, hyggeligt med plads til det der interesser dig. Fik du nogen til at ombetrække stolen?

 2. Jeg føler også at det er mitt rom. Jeg fikk en flink dame her i vårt nabolag til å trekke om stolen. Hun har trukket om flere møbler for min venninne, så jeg visste at hun var flink til dette, – og jeg er fornøyd med resultatet.

 3. Rommet ser så fint og lyst ut 🙂 Og stolen ble jo meget fin og katten passer til stolen selv om de sliter en god del på stoffet. Portrettet av Thv er så fint. Jeg husker det hang nede i stua hos dere men jeg synes det har fått en bedre plass nå. Jeg håper du bruker rommet hvertfall litt for det er sånt koselig rom. Men jeg vet at det er lett at det blir oppbevaringsplass for ting.

 4. Wow – et rum helt for dig selv (næsten) det er dejligt, jeg håber du vil bruge det 😉

  Jeg er helt vil med rummet – jeg har altid drømt om at få lov til at sove i en alkove, det ser så hyggeligt ud.

  Hvor er din røde stol blevet flot, godt du fik den ombetrukket 🙂

 5. Meget meget hyggeligt rum du har fået indrettet dig….. Ja kan godt lide den røde farve der går igen (min favorit) det giver en skøn varme. Selv om man har meget plads og du skriver et luksus at have sit eget rum – så er det jo det vi ser frem imod når ungerne bliver store at vi kan få vores eget rum. Akkurat som da jeg var barn og bare ventede på at mine ældste søskende flyttede hjemmefra så jeg kunne få mit eget……..
  Tillykke med dit nye rum – og en skøn seng der bare indbyder til hvile og overnatning.

 6. Sikke et hyggeligt rum du har fået lavet – og din stol er blevet virkelig smuk! Jeg er også vild med alkoven, sådan en ser man ikke her i Danmark andre steder end på Frilandsmuseet. Det må være hyggeligt at ligge derinde i en hule.

 7. For et deilig rom. Sengeløsningen var ordentlig flott. Også så ryddig som du har det 🙂

 8. Guri, så koselig dere har det! Portugisere er ikke så flinke med den hjemlige kosen, og jeg savner den litt. Spesielt på besøk hos andre. Men siden jeg er norsk, har jeg selvsagt klart å snike inn litt (norsk) kos i heimen til portugiseren min og meg. Blant annet hjelper det at IKEA finnes, her i Lisboa.

 9. Dette er en fin ting med å ha blogg, – man kan flashe en jobb man er fornøyd med, og få ros av mange på en gang. Tusen takk!!

  Og dere likte sengealkoven,ja. Vi har alkove i to av romma i andre etasje. Huset vårt har veldig spisst tak, og i gamle dager var det kleskott ute i ytterkantene. Vi har bygd alkover i stedet. Det dumme med det spisse taket er at gulvflaten med ståhøyde blir relativt liten og at pipa er midt i huset. Det igjen fører til at vi ikke har noen gang som fører inn til alle soverommene. I stedet må man gå gjennom ett rom for å komme til et annet, noe ungene hatet da de bodde der oppe. Alle unger elsker alkovesenga, og jeg også liker den godt. På dette rommet er den dessuten 90 cm bred og har god plass. Det er også bokhyller to steder inne i senga.

  Jeg er også fornøyd med stolen. Fargen er helt nydelig. Jeg elsker rødt, og den røde fargen går igjen i absolutt alle rom her i huset. Så er det hyggelig i julen i hvert fall.

  Selvfølgelig er rommet ryddig, Sissel. Det er jo nyoppusset. Eller er vi dessverre beryktet for vårt husrot. Men det er jo ikke alle steder man bør ta med et kamera 🙂

  Det er vel en kjent sak at vi her i Skandinavia elsker hjemmekos, Børge. Men det må vi jo, stakkar oss. Vi er jo inne i hulene våre nesten hele tiden, særlig om vinteren. I Portugal har de nok andre kvaliteter som vi dessverre mangler: Sol, varme, uteliv.

 10. Tilbaketråkk: Hektisk hyggehelg « Livet leker

 11. Tilbaketråkk: Mine nye, røde, lekre sko!!! « Livet leker

 12. Tilbaketråkk: Frivillig eksil « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s