Pysj på jobben

Hjemme har jeg opptil flere pysjbukser i flanell. Noen er rutete, andre er stripete, og de er faktisk yndlingsbuksene mine. Om kvelden, særlig i den kalde årstiden, smetter jeg inn i en sånn bukse før jeg synker ned i sofaen. Skulle det ringe på døra, så skvetter jeg opp i andre etasje og tar på noe mer presentabelt.

Nå ser det ut til at flanellspysj er mer presentabelt enn jeg var klar over. Elevene mine har begynt å bruke sånne bukser, – men de bruker dem på skolen. Hver dag er det nye unger som tropper opp med pysjbukser i rutete eller stripete flanell.

b1.jpg b2.jpg b3.jpg b4.jpg

Når jeg kommenterer at de kommer på skolen i pysjen, så ser de rart på meg. Jeg må da forstå at dette ikke er pysjer. Men jeg er en enkel sjel og kan ikke se forskjell på disse buksene og de som ligger hjemme i skapet mitt. I dag tok jeg meg en runde og studerte dem grundigere. De fleste er merket med et eller annet eksklusivt merkenavn, men noen av dem er faktisk pysjbukser fra H&M, akkurat som jeg trodde. Det kan jo tyde på at det går unge mennesker med økonomisk sans der ute.

Kanskje jeg skulle ta en tekstiltusj og skrive Bula, Björn Borg eller Jean Paul på en av mine hjemmebukser, så kunne jeg ta den på når jeg går på jobb i morgen?

a1.jpg a2.jpg a3.jpg a4.jpg

Reklame

20 responses to “Pysj på jobben

 1. Egentlig er det litt tøft at folk går med pysjbukser på skole men samtidig så synes jeg det er rart. Jeg vet ikke om jeg hadde gjort det…eller kanskje jo…hvis jeg hadde vært litt tøffere.-

 2. Det ser i hvert fall deilig ut. Det som er morsomt er jo at et klesplagg er det man definerer det som. Dette er pysjbukser i flanell, uten tvil, men så definerer moteindustrien dem som ordinære bukser, og da er de det. Enkelt og greit.

 3. Det gjør det helt klart! Men jeg synes halvparten av moroa forsvinner når noen definerer det. som ordinære bukser. Det blir ikke spesielt lengre.
  Hmm, det får meg til å huske at jeg brukte en nattskjorte som var rutete på skolen et helt år. Jeg mente at den ikke var nattskjortete nok siden den var rutete og i mørke farger. Men dessverre så var det ingen som kommenterte den. Litt trist i grunn.

 4. Det er da helt skarp observerede……. Jeg har endnu ikke set det her i København, men det er der -helt sikkert. Nu vil jeg den næste tid lige kigge nærmere… Tænk hvis vi mødte op i vores slidte pyjamas bukser…

 5. De er da smarte – de bukser, Hege! Moden skifter hele tiden, og jeg har stadig ikke vænnet mig til, at nogle piger har underkjolen udenpå over bukser og bluse. H&M har fingeren på pulsen.

 6. Visst er det smart, Madame. Ungene er supersøte når de tasser rundt på skolen i rutete bukser og tykke sokker. Men det interesserer meg at klær kan defineres på den måten. Da jeg var ung brukte ikke vi jenten bh. Mine jenteelever blir sjokkerte når jeg forteller det. Bh må man ha, noe annet er uanstendig. Sier de, – mens de går med lave bukser med trusene på oversiden. Noen har så lave bukser at vi ser det meste. Det er ok, – men uten bh? NO way.

 7. Ja, det er komisk, at det at gå uden bh er uanstændigt ifølge dine elever – men at eleverne selv går med lavtaljede bukser.

  Tideren ændrer sig åbenbart, og dine elever synes nok, at vi er ældgamle og umoderne.

 8. Jeg har heller ikke sett noen gå i pysjbukser her, men hvem vet kanskje det kommer en dag her også:-)

 9. Selv om noen av dere der nede i syden ikke har sett dette fenomenet ennå, så tør jeg nok påstå at Jean Paul, Bula og Björn Borg neppe har et eget marked her i Norge 🙂 Saken er nok heller det at jeg har et mye større statistisk materiale å ta av ettersom jeg er sammen med 500 tenåringer hver dag.

 10. Heisann, noen av dere som vet hvor jeg kan få kjøpt sånn rutete pyjamas bokser til gutter? 🙂

 11. Jeg vet jo ikke det, Andreas, for jeg bruker ikke sånt. Og så kommer det jo an på hvor i verden du bor. Men i morgen skal jeg spørre tiendeklassingene mine. Jeg ville gjetta på at de har dem i de store butikkene som selger klær til ungdom. Hvis du skal ha Bjørn Borg eller sånn, så kan du ikke gå på H&M. Men jeg skal spørre

 12. Ok, supert! Jeg er bare intresert i og vite hvilken butikk det er i jeg. For jeg bor i nærheten av de fleste «store & kjente» butikkene som er i Norge, og jeg kan også bestille. Men tusen takk, for at du gidder å sjekke det opp for meg! 🙂

 13. Og forresten, det behøver ikke å være Bjòrn Borg, så lenge det er pyjamas bokser for gutter. Og di er rutete 😉

 14. Jeg sjekker i morgen. Egentlig vet jeg at jeg har sett dem i sportsbutikker, for eksempel Intersport. Rutete pysjbukser til både gutter og jenter får du i kjedebutikkene. Men skal du ha dem på deg ute i samfunnet, så skal det kanskje ikke være sånne. Jeg sjekker.

 15. Bjør borg blir kjøpt på carlings da..!<3

  Dessuten er det mote!!:D

 16. Carlings, du. Så vet jeg det. Det morsomme er at dette er den mest leste posten på bloggen min. Merkelig.

 17. Jente, 11

  Egentlig er det litt rart å gå i pysjbukser på skolen, jobben eller noe annet sånt.
  Det er jo ikke noe særlig hverdagsklær. Det er min mening.

  Selv har jeg Björn Borg pysjbuksene, men jeg bruker dem jo ikke på skolen. oô

 18. Smak og behag, Jente, 11. Jeg går jo heller ikke med pysj på jobben. Men jeg synes buksene er fargerike og fine, og på ungdomsskolen er det mange som bruker sånne bukser på skolen. Lurer på hva det blir moderne å gå i på skolen når du begynner på ungdomsskolen.

 19. jeg går med de på skolen..jeg går med en blå rutete bjørn borg gutte bukse..de er dritgoe å gå i..nesten som joggebukse…lærerne spurte hvorfor jeg gikk i pysj på skolen så sa jeg bare at de kunne dra den feite rompa deres ned på en mtoe butikk…!lol

 20. Ehm, jeg har flere av de pysj buksene… Bjørn borg merke! De ser ut som helt normale bukser.. De er mer behageli enn en stram bukse.. Du kan bruke den i gym og den har rutete mønster som er tøffere enn ensfarga treningsbukse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s