Valget er tatt

Så ble det relativt dødt løp mellom røde og blå her i vår lille by, – og hvem som blir ordfører er ennå et åpent spørsmål.

På landsbasis gikk Frp kraftig fram, Arbeiderpartiet klarte seg bra og Sosialistisk Venstreparti (SV) gikk grundig tilbake. Da jeg så Kristin Halvorsen på TV i går, fikk jeg lyst til å rope til henne: Ta deg sammen, menneske. Hun så ut til å skulle ta til tårene hvert øyeblikk. Og i dag har Olav Gunnar Ballo (SV) allerede vært ute og ønsket seg sv-ministeres hoder på et fat. Uspiselig, all den tid han har en kone som kan være akutell som ny kost. At Helen Bjørnhøy (SV) aldri burde ha sittet der hun sitter, burde vært klart for lenge siden. Det handler ikke bare om hva hun har gjort eller ikke gjort, – men mer om den figuren hun viser. Det blir for vekt og ubesluttsomt. Politikken er brutal, og skal man ha makt må man vise muskler. Vi må ha personer med tillit, folk vi stoler på. Når det kommer ned til realpolitikken i kommunene handler det lite om fastspikra program.

Og nettopp derfor hadde ikke Kristin behøvd å gråte i går. Ved forrige valg fikk Sv noe over 8 % av stemmene, – og regjeringsmakt!!! De har finansministeren, for pokker! Hva mer kan et lite parti ønske seg? Med den lave prosentsatsen kan de da ikke være annet enn fornøyde. Når Ap klarte seg så bra som de gjorde, tyder det på at folk flest (He, he) ikke er misfornøyde med den rød-grønne regjeringa. Men det var ikke Stortingsvalg i går. Vi er mange som stemmer på andre partier ved lokalvalg enn ved Stortingsvalg. Det handler om personer. Jeg stemte heller ikke på mitt parti i går. Jeg har ikke tillit til de personene som står på den lokale lista. Nasjonalt har jeg det. Så valgte jeg nabopartiet og førte opp navn på alle dem jeg gjerne vil ha inn fra de andre listene. Jeg kjenner mange som gjør det på den måten.

I Risør der det var direkte valg på ordfører, var det Knut Henning Thygesen fra Rød Valgallianse/Rødt som vant. RV er et bitte, bitte lite parti, – så det betyr at Thygesen også må ha fått stemmene til folk som vanligvis stemmer på folk som støtter helt andre ideologier. Det er ikke RV som har fått disse stemmene, det er Thygesen.

Tenk om jeg kunne få lov til å sette sammen en regjerning. Åh – det skulle blitt regjering det, tenker jeg:

Jens Stoltenberg (Ap)  skulle fått være med, selvfølgelig, og så Jonas Gahr Støre (Ap). Kristin Halvorsen (Sv) kunne fortsatt som finansminister. For å sikre aldersbalansen skulle Kåre Wilock (H) inn. En som skulle fått mye å si er Torstein Dahle (RV), – og kunne jeg overtalt Aslak Sira Myhre (Rv) til å bli politiker igjen, så skulle han blitt kulturminister. Og så må vi ikke glemme Erna Solberg (H), hun er selvskreven.

Og bak det hele skulle jeg trekke i trådene som tidenes politiske rådgiver.

2 responses to “Valget er tatt

  1. Det ville blive alle tiders regering – efter at de lige havde vænnet sig til tanken:-)

    Jeg kan godt lide Jens Stoltenbergs råd til Socialdemokraterne i Danmark (Arbejderpartiet). Der skal visioner til, og det har Helle Thorning taget til sig.

    Jeg må slå op Aslak Sira Myhre og Erna Solberg.

  2. Her kan du lese om Aslak, Donald: http://no.wikipedia.org/wiki/Aslak_Sira_Myhre

    De måtte nok venne seg til tanken, ja. På jobben var det flere som ikke kunne forstå at jeg ville ha med Erna, – men jeg har altså sansen for henne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s