Annerledes bursdagsfest

Vi som bor ute i provinsen i de små byene er ofte fordomsfulle mot storbylivet. For er ikke Oslo ei heksegryte av eksos, asfalt, stress og mas? Går det egentlig an for barn å vokse opp der? Vi var invitert i bursdagsselskap hos våre små nieser som fyller sju og ni år nå i september. De bor i Oslo. Vanligvis betyr bursdagsfest pølser, kaker og brus innendørs. Ikke i dag. Familien bor bare noen få minutter fra T-banen, men enda nærmere ligger Nøklevann, – en perle av et friluftsområde, og helt nytt for oss.

pinne.jpg hedda.jpg barnaliten.jpg barnalite2.jpg

Vi møttes ved parkeringsplassen, og etter noen få minutters gange var vi der: Et stort, rent vann med sandstrender, badeplasser og nydelig natur. Rundt vannet går det en turvei, men i dag skulle vi padle. For en årlig kontingent av kr 400, – kan er familie låne alt hva hjertet begjærer av robåter, kanoer og kajakker året rundt. Når så mange mennesker legger ut på tur, blir det akkurat passe organisert kaos, og både ilandstiging og ombordstiging foregår alt annet enn stille.

vesterliten.jpg gakkgakkliten.jpg kaosliten.jpg gulliten.jpg

Og midt ute i Nøklevann traff vi på et skilt som minner om at det snart er mulig å gå på ski over vannet. Om vinteren står skiltet midt i et løypeskille og hjelper skigåerne med å finne veien.

skiltstort.jpg

Men nå er det september, og det kunne vi merke. Det var skarpt i lufta, men været var klart og fint med sol. Etter en kort padletur la vi til ved en hyggelig leirplass. Der ble det laget bål sånn at vi kunne få i oss mat på steinaldervis, – ja, nesten da! Steinalderpølser, steinalderpinnebrød, steinalderkringle, steinalderbrus, steinalderkake og steinalderkaffe var medbragt, – og ingen ting var glemt. Det ble et herremåltid. Dessverre gikk kameraet tomt for batterier før lysene kom på kaken, men det meste av stemningen fikk vi med.

fireliten.jpg matliten.jpg maleneliten.jpg kakeliten.jpg

Gratulerer med dagen, Hedda og Tuva 

grillestort.jpg

7 responses to “Annerledes bursdagsfest

  1. En rigtig god idé at holde fødselsdag ude i naturen – jeg bliver næsten misundelig. Og I havde smukt vejr, det var heldigt. Billederne er bare underskønne…

  2. Takk, Madame. Det var en deilig dag, og nå som jeg sitter her på jobben, kan jeg kjenne at det lukter bålrøk av genseren min ennå.

  3. Dejligt med et lille minde bestående af bålrøg på sin sweater! Så kan du glæde dig flere gange 😉

  4. Så koselig! Og seigmenn… Lengt.

  5. Åh ja, kan godt huste da vi holdt børnefødselsdag for Christian, det foregik i skove og var en skattejagt. Det har han ikke lyst til mere selvom moderen gerne ville 🙂

    Tillykke til de to 😉

  6. Takk, Catarina.

  7. Tilbaketråkk: Det var en deilig, deilig dag, men tenk nå er den over « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s