Min italienske kusine

er slett ikke italiensk, men hun kommer fra Nord Norge der hele min mors familie bor, og derfor kjenner vi hverandre nesten ikke. Men hun er likevel min kusine. Med sitt mørke, vakre ytre, kunne hun godt stammet fra italia eller deromkring. Dessuten er det like langt til Nord Norge som det er til Italia. Det lærte vi da vi var barn. Da sa læreren alltid, at hvis vi holdt fast i sydspissen av Norge, og så dreiet landet rundt, så ville Nord Norge havnet i Italia. Derfor har jeg også møtt henne like sjelden som jeg ville gjort hvis hun bodde syd i Europa

marit1.jpg

Nå går hun på politihøyskolen, og denne høsten er hun på leir i Kongsvinger. Det har vært utrolig hyggelig å ha henne på besøk, og nå kjenner jeg henne litt bedre. Vi har selvfølgelig vært i Gamlebyen. Dit tar vi alltid med gjestene våre på denne tiden av året. Som vanlig var det mange andre som hadde fått den samme ideen i dag.

flowers.jpg

Etterpå gikk vi hjem til oss for å spise lammestek. Været har vært praktfullt, og planen var å sitte ute. Men så ble vi blåst ettertrykkelig inn i stuen av noen kraftige kastevinder. Og her var det også hyggelig. For at vi ikke skulle glemme at vi har en smak av sommer disse dagene, tok vi inn en bukett med blomster fra haven.

Velkommen tilbake lille kusine. 

6 responses to “Min italienske kusine

  1. Sikke en smuk kusine, du har, og dejligt at I har haft lejlighed til at mødes igen. Du lyder som en god dag, I har haft.

  2. Det er så godt at få besøg af familie, som man sjældent ser.

  3. Det var veldig hyggelig, – men det er også litt sårt. Vi er en liten familie, mindre enn den burde vært. Her hvor vi bor har vi heldigvis tett kontakt med min manns brødre, fetter og kusine. De og deres familier har vært våre barns familie. Min slekt har derimot vært nesten fraværende. Det skyldes hovedsaklig at de bor så langt unna, men også at min mor flyttet hjemmefra og sørover da hun var meget, meget ung. Hun har derfor hatt liten kontakt med sin slekt, – noe som har gjort at de nesten ble borte fra meg. Men nå har vi mer kontakt.

  4. Det var godt at læse, at du nu har mere kontakt til din mors familie. Jeg synes, den slags er så vigtigt – også for vores børn.

  5. Jeg er enig i at det kan være viktig for mine barn, men det kan også være at det er for sent. Dette er mennesker de har møtt bare et par ganger i sitt liv, og da krever det en innsats å skape relasjoner. Ungene er ikke overivrige på denne delen av familien. De har jo familie som de har vokst opp med, og de synes nok at det er noe sent nå.

  6. Tilbaketråkk: Uten abstinenser « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s