I lyset fra ungdommen

Vi skulle egentlig gå for å legge oss. Jeg ville bare trekke litt luft på verandaen først. Ute var det mørkt, og lufta var overraskende lun og fin, men varmt er det jo ikke. Likevel satte jeg meg ned litt, og før jeg visste ordet av det, hadde Thv plassert et halvt glass rødvin foran meg. Det ble en liten smak av sommerkveld, selv om det går mot slutten.

ute.jpg

Lyset vi tente hentet fram mange minner. Som kjent kaster vi ikke noe her i huset, og dette lyset kjøpte vi i 1979, den sommeren jeg var 19 år. Da var vi på Interrail, og turen gikk til Portugal. Jeg kan ikke huske annet enn at det var fordi vi hadde lite penger, og Portugal var ekstremt billig den gangen. Jeg husker vinflasker til 12 kroner på restaurant, og 5 kroner for å bo et døgn på campingplass. Om kveldene tente vi disse små kjeramikkskålene med stearin og satte dem rundt teltet vårt. De kostet ingen ting, og de tok liten plass. Derfor tok vi med oss en liten bunke hjem.

Dette var den siste, og jeg fant den i en skuff. Merkelig å tenke på at den har vært med oss gjennom hele livet, uten at vi har tent den: Den sto i vinduskarmen da vi studerte, den ble med til Finnmark og så fulgte den oss de stedene vi har bodd her i byen. De siste 20 åra har den ligget i diverse skuffer, og hver gang vi har ryddet, har den bare blitt flyttet videre.

portugal.jpg

Jeg var litt i tvil om jeg skulle tenne den, – men jeg tror det passet i kveld.

3 responses to “I lyset fra ungdommen

  1. Pas godt på den. Den kan vel efterfyldes med stearin og ny væge.
    Det er dejligt med ting som følger een i en verden af køb og smid væk.

  2. Sikke en smuk historie! Jeg går også ind for, at man ikke bare smider væk. Og håndgribelige minder er så gode at have.
    Fantastiske billeder!

  3. Og et minne er det, for den ble kjøpt første gang vi var på ferie sammen,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s