Barnepass, arbeidssøndag og kjærlighet på film

Det måtte jo bare bare bli sånn. Det ble en jobbehelg.

Men det startet med kos. C og M skulle være hos oss fra fredag til lørdag ettermiddag, og denne gangen hadde de med storebror. De er et herlig trekløver.

kidsa.jpg

Storebror er ikke like godt kjent i huset vårt som de to minste, men han fant seg fort til rette sammen med de to som er husvarme her. Og selv om det var kort tid, så rakk de både å leke i hagen og dra en tur på hytta.

kids.jpg

Men i dag begynte alvoret, for i morgen kommer de: 59 unger som antagelig er mer enn ferdige med å ha ferie for denne gang. Nå har de lovet sin mor og far dyrt og hellig, at det er nå det skal skje. Det er nå de skal slå til med strålende resultater. De begynner i 10. klasse, og det er siste frist for å vise hvor gode de er.

Og gode er de.

Men skal det bli noen dreis på det, så må læreren være den første til å ha gjort jobben sin. Det er det læreren har gjort i dag.

I hele dag!

Siden det er kommunevalg nå i september, gir første emne seg selv: Politikk. Vi hadde en innføring i emnet da de gikk i 8. klasse, og det gikk slett ikke bra. Det gjør det aldri når de er så unge, men ett sted må vi jo begynne. Nå skal de få nesten det samme opplegget, og så får vi se om det har skjedd noe oppe i de små hodene på to år.

Nå har jeg fikset på en PP-forelesning, laget faglige mål så de vet hvor de skal være om to uker, satt sammen arbeidsgrupper slik at de kan presentere hvert sitt parti, laget prøve og evalueringkriterier. Ingen skal være i tvil om hva som forventes av dem.

 Nå gleder jeg meg!

En av oppgavene har jeg med i håp om å øke valgdeltagelsen. Alle elevene må være med en voksen til valglokalet på valgdagen. Så hvis foreldre eller besteforeldre egentlig hadde tenkt å stemme fra sofaen i år, så må i hvert fall en av dem ha en forklaring og en god grunn for å ikke stemme denne gangen. 

Mesteparten av jobben har jeg gjort hjemme, – men jeg måtte også en tur opp på skolen. Da jeg kom opp i gangen var det tomt og stille, og i klasserommet sto det 59 tomme pulter. I morgen ser det helt annerledes ut der. Bare vent!

rommet.jpg gangen.jpg

Nå tror jeg at jeg inviterer med meg min kjære på kino. Jeg er ingen Lady, men hvis jeg tar med meg min Lover gjennom 33 år, så kan vi kanskje la oss inspirere av filmen. Det er premiere på den nye Lady Chatterly’s lover

ladyen.jpg

10 responses to “Barnepass, arbeidssøndag og kjærlighet på film

 1. 59 unge mennesker i samme rum, hjælp, og så klager vi over mere end 24 i hver klasse 😉

  God biograftur

 2. Det bliver en spændende dag. Det bliver også interessant at høre din mening om filmen. Den har fået forrygende god omtale.

 3. I fjor var vi 60 elever, Lene. Og så var vi alltid 2 lærere og noen ganger 3. Men jeg synes den måten å jobbe på har mange begrensninger. I år har vi en foldevegg, så vi kan dele ungene i to grupper. Så kan jeg hygge meg med politikken, mens min makker lærer dem om tallene. Etterpå bytter vi. Det kommer til å bli så fint, og jeg gleder meg.

  Og så var det filmen, Donald. Nå må jeg innrømme at jeg hører til dem som aldri har lest boken, heller ikke de utvalgte sidene. Men nå skal den leses. Dette var bare vakkert! Bakgrunnen var tyvetallet med vakre klær og interiører. Alt foregikk langsomt, stillferdig og dvelende. Landskapet og naturfilmingen var med på å bygge opp den erotiske stemningen, og det var til å miste pusten av. Nydelig, synes jeg, – og veldig erotisk og ladet. Men man må ha god tid, for den varer altså nesten tre timer.

  Anbefales.

 4. Det må være et spændende job at være lærer. Jeg ved også godt, at det kræver meget – man skal hele tiden holde sig a jour. Og man kan risiskere at få fag, som man ikke har beskæftiget sig med i mange år, i hvert fald her.

  Den film vil jeg gerne se!

 5. 59 barn i samme rom, det er mange det. Har det altid vært slik på din skole, med så mange barn i klassen?

 6. Filmen må du se, Madame, – og alle dere andre også.

  Og visst er det en morsom og veldig strevsom jobb. Det går i 100 hele dagen, – høyt tempo og masse energi. Men det er jo sånn jeg vil ha det. Og oppdatert må man være. Akkurat nå er det politikk som står på planen. Våre elever er så voksne at de fort merker om læreren ikke er ajour, – og de unnslår seg ikke for å kommentere det om det skulle skje. Og takk for det.

  Før var vi aldri mer enn 30 elever i klassen, ofte rundt 25. Nå er skolen vår overfylt, så det er nesten 30 over alt. I tillegg har vår sjef bestemt at vi skal øve oss med å jobbe i et større fellesskap med flere elever og lærere. Det har vi bare gjort en fire års tid, og alle gjør det ikke samtidig. I år vil jeg ofte undervise 30 om gangen i mine fag.

 7. Jeg kommer til at tænke på, at da jeg var helt ung, fortalte min mor mig om romanen Lady Chatterley’s elsker. Hun var meget betaget af den, men flere af hendes veninder syntes, at det var smudslitteratur – utugtig. Den delte sandelig vandene dengang.

 8. Den var jo også forbudt, Madame. Jeg har altså ikke lest den, men nå er den lånt på biblioteket og ligger og venter.

 9. Det er en god idé at låne den – håber du skriver lidt om den en dag, Hege.

 10. Det skal jeg nok, skrive om den, mener jeg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s