Farvel for denne gang

Vi bruker hytta noen dager og helger både vår og høst, – men det er juli som er hovedmåneden, og da prøver vi å bo der uten opphold. Mange har hytte for å få fred og ro. Sånn er det ikke for oss, – tvert imot. Når det er stille og folketomt skjønner jeg ikke hva jeg har der å gjøre. På hyttene rundt oss har vi Thorvalds to brødre, en fetter og en kusine med familier. Alle bor i Oslo til daglig. Og siden vi har holdt til der ute siden vi var barn, treffer vi også barndomsvenner. I juli skal vi pleie familieforhold og vennskap sånn at det duger for en hel vinter. Det er mye som skal skje på fire fattige uker i juli, – og det skjer.

Det er pent dekkede bort som venter på livlige mennesker.

feststort1.jpg

Det er samvær med små kusiner.

sko.jpg perler.jpg

Det er små og skjøre naturopplevelser.

svarner.jpg smultron.jpg

Likevel har vi fred og ro. Det er tid for å lese og pusle med det man ellers ikke får tid til. Og jeg har ikke behov for at det skal skje noe hele tiden. Bare jeg vet at alle er der rundt omkring meg, så kan jeg gjerne være i periferien av det. Det er best når det er på denne måten:

när det är långt till närmsta hus

Men ändå så pass nära

att en tyst och stilla natt

när man sitter under stjärnorna

kan höra festens skratt.

Og det er nettopp det jeg med vemod må innse at er over nå. Alle våre har reist hjem, og jeg kan ikke lenger sitta under stjärnorna och höra festens skratt. Sånn er det bare, men fortsatt er det masse sommer igjen, og vi skal helt sikkert tilbake til hytta senere i august.

I dag har vi vasket og gjort alt pent og prydelig. Det må vi gjøre når vi som i år har leid bort herlighetene. Til fredag kommer en familie som skal låne hytta en uke. Til gjengjeld skal vi få deres hus i Spania en uke i august neste år, – om vi vil da. Rengjøring når man har leid ut er noe helt annet enn rengjøring for ens egen del. Plutselig ser vi hytta med helt andre øyne, og det blir mye å gjøre: smulene i skuffen, spindelvevet bak der vi aldri er. Men nå er det altså rent.

Det var faktisk deilig å komme hjem. Nyvasket tøy er hengt på snorene, vi har fått tøyet inn i skapene og til og med en prat med naboen over gjerdet ble det tid til. Så begynner hjemmesommeren, forhåpentligvis med pent vær.

7 responses to “Farvel for denne gang

 1. Det lyder som en fantastisk måde at holde ferie på i jeres egen hytte. Og hvor er der smukt på billederne. Du må jo have internet i hytten, Hege, det er dejligt. Vi bor i ‘hytte’ hele året for netop at opleve mange af de ting, du beskriver.

 2. Og da er dere heldige. For det er nettopp vårt dilemma, og det diskuteres stadig her i huset. Hytta ligger bare 15 minutter med bil hjemmefra, og det er klart at en sånn sommerbolig representerer betydelige verdier. Vi har en relativt gjennomsnittelig økonomi, og da kan man undre seg: Er det verdt det? Kunne vi ikke heller bodd ute ved sjøen om det er det vi vil? Og mens vi tenker, nyter vi livet både her hjemme og der ute. Bredbånd fikk vi på hytta i år. Det var en enkelt sak, siden vi har fasttelefon.

 3. Vi kender jeres dilemma med hensyn til, hvor man skal bo. Vi valgte at flytte helårs i vores hytte, da vores søn flyttede hjemmefra. Og vi har aldrig fortrudt.
  Dejligt, at I har bredbånd i hytten.

 4. Lige nu diskuterer jeg med mig selv om vi skal ha bredbånd og fasttelefon i sommerhuset. Vi bor 13 km fra vores feriebolig og for os handler det om, at vi slapper af på en anden måde der, og at min mand kan køre frem og tilbage, når jeg holder ferie. Jeg kører også på arbejde derfra.
  I år har vi slet ikke haft gæster, det har jeg savnet. Det ser rigtig hyggeligt ud hos jer.

 5. Hos oss kom det aldri så langt som til en diskusjon, vi var enige. Vi er så heldige å ha fasttelefon, og da var det lett å få bredbånd. Vi har det i juni, juli og august, og så avbestiller vi. Det har vært helt herlig. Men så har altså vi veldig lang ferie, og vi er på hytta mye og ønsker å leve som vanlig, også med nettet. Skal man ha en uke i fred og ro, så kan det kanskje være sunt å klare seg uten bredbånd.

 6. Så deilig det ser ut der!

 7. Det er det også, Børge. Men den hytta du ser på bilet i denne posten er ikke vår. Den tilhører Kusinen. Men vår er også deilig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s