Valg, valg, valg

I høst begynner vår yngste å studere. Valget er så vanskelig at det holder både ham og oss våkne om nettene. Det er ikke så mange alternativer, men det handler om både fornuft og følelser.

Han har kommet inn på universitetet på Ås, – et femårig løp med sivilingeiørstudier i bioteknologi. Hybel følger med på kjøpet.

I Trondhjem har han allerede hybel sammen med to venninner, – og det er dit han vil. Men der er tibudet mer diffust. Det blir litt matte og noen andre realfag. Et år for å samle poeng og kvalifisere seg til noe annet.

Han vil langt bort – til Trondhjem. Han vil møte nye mennesker og et nytt miljø. Ås føles for nært. Ås er fornuftig, – men senere drømmestudier er i Trondhjem.

Vi blir sprø. Men avgjørelsen tas i dag, – tror jeg. Håper jeg.

2 responses to “Valg, valg, valg

  1. Det er et vanskelig valg han skal ta, men forhåpentlig blir det valg han tar det rette, – for ham:-)
    Trondheim er nå en koselig by. Hver gang jeg er der må jeg en tur i Nidarosdommen, det har blitt en tradisjon for meg, og det er nå en fantastisk flott bygning.

  2. Det viktigste er at han blir fornøyd selv. Likevel innser jeg nå at det nesten er dårlig gjort å bare si: Det er ditt valg. Vi støtter deg uansett. Da blir han jo stående helt alene. Han trenger noen råd, litt motforestillinger. Men så skal jo alt dette komme på en måte som gjør at han bare bruker det som ett av mange momenter når han skal ta valget. Vi krysser fingrene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s