Dumme mus og troll til katter

Vanligvis er det om natten at stua vår her på hytta blir transformert til en arena for gladiatorkamper mellom katter og mus. I kveld kom rovdyret inn med  nattens første bytte mens vi ennå satt foran fjernsynet.

musstort.jpg

Han bare elsker å vise oss hvor god han er i dette spillet. Den stakkars musen piper og løper rundt og rundt i stuen. Soda slipper den løs og lar den løpe, – og så er han der igjen.

Mus har liten hjerne. Den duger stort sett bare til å spise og formere seg (Hm  – det lyder som to velkjente yndlingsbeskjeftigelser). Hadde det ikke vært for at den var så enkel i hodet, så ville den hatt flere muligheter til å slippe unna. I vår stue er det en lav pidestall, og under den er det umulig for en katt å komme. Åpningen er imidlertid mer enn stor nok for en mus. Den lille ulldotten løper forbi pidestallen om og om igjen, – men alltid forbi – aldri under. Dumme dyr.

redd2.jpg redd1.jpg

Jeg lurer på hva den tenkte da Thorvald grep den forsiktig og reddet den fra villdyrets tenner? Generelt synes vi naturen skal gå sin gang, – men det får da være grenser. Vi liker ikke å se verken tyrefekting eller kattens lek med musen. Det er fasinerende, det skal innrømmes, – men lite til forlystelse. Dessuten varer det veldig lenge og er uten pauser, – og vi så på film. Det skal heller ikke være noen hemmelighet at det kan være frydefullt å fralure felis silvestris catus sitt bytte rett før den skal sette tennene i det. Plutselig føler man seg som helten som redder den svake fra overmakten. Vi er enkle i hodet vi mennesker også. At det i stedet endte med at musen satte tennene i redningsmannen, – se det forbigår vi i stillhet.

mousestort.jpg

Musa ble lagt i en glassvase for nærmere helsesjekk. Den så ikke ut til å ha brukket noe som helst, og blod var ikke å se.

foran.jpg bak.jpg

Nå løper den igjen ute i lyngen sammen med sine slektninger, og den har nok ett og annet å fortelle.

Men det varer vel ikke så lenge. Snart er kattene ute på jakt igjen.

liigerstort.jpg

Reklame

5 responses to “Dumme mus og troll til katter

  1. åh. disse bildene banka de forrige langt ned i støveln

  2. Du vet med sånne flinke jegere får vi nok materiale å øve oss på. Jeg var ikke helt fornøyd. Skulle gjerne hatt et portrett av pelsdotten også 🙂 Kanskje neste gang.

  3. jeg har redda minst 20 mus i live mitt. det er noen få som ble for skada, så de døde, men mange andre har overlevd<<>>

  4. Tilbaketråkk: Katzenjammer « Livet leker

  5. Tilbaketråkk: Morderøyne « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s