Alle veier fører til…Roskilde

Sånn er det i hvert fall for ungene våre, og nå er de på vei begge to. Den yngste i bil med venner og kjæreste, og den eldste med toget. Jeg håper de får en flott uke, og jeg tenker at det kunne vært hyggelig å være med dem. Veldig hyggelig. Vi var aldri på Roskildefestivalen da vi var unge. I stedet toget vi Europa rundt med en Interrailbillett i lomma. Det var også en fantastisk ferieform.

solstort.jpg

Men vi har også vært på Roskildefestivalen. I 2004. Det året det regnet, og regnet, og regnet. I utgangspunktet dro vi ikke frivillig. Henrik var den gangen 16 år, og han ville så utrolig gjerne dra dit. Hans venners foreldre tenkte annerledes enn oss, og de fikk lov til å dra. For oss var det utelukket å sende ham av sted alene, så vi valgte å bli med. Og det regnet.

skiltstort.jpg

Det ble en opplevelse for livet. Vi angret ikke et sekund på at vi dro, og det til tross for at vi vasset i gjørme hele uka lang. Da vi kom hjem måtte jeg bare skrive det av meg, og resultatet ble denne epistelen som jeg kalte Feit og førti på festival Den sto i lokalavisas webutgave. Det regnet.

mannstort.jpg

Noe av det som overveldet meg mest var at det var så stort: 100 000 mennesker eller noe sånt inne på ett område. Logistikken, matforsyningene, infrastrukturen alt som faktisk stemte. Men det regnet.

bro.jpg

Grunnen til at vi ble med var for å passe på vår øyensten. Når jeg ser på bildene hvor liten han var den gangen, mener jeg fortsatt at det ville vært feil å sende ham alene. Men vi ble veldig beroliget. Til tross for enorme mengder konsumert alkohol, var det stort sett stille og rolig. Sikkerheten ble ivaretatt foran scenene og det hele var mye mer harmonisk enn vi hadde forestilt oss. Og det regnet.

henrikstort.jpg

Det var mye musikk å høre, men mesteparten var på siden av vår smak. Likvel ble det en musikkopplevelse: Santana, The Royal Danish Opera, Iggy Pop underholdt oss mens det regnet.

operaliten.jpg iggyliten.jpg

Og nå er ungene der igjen. Jeg skulle gjerne vært der sammen med dem, selv om det igjen er meldt om en regnfull Roskildefestival.

utsiktliten.jpg santanaliten.jpg

9 responses to “Alle veier fører til…Roskilde

 1. Åh, dere er så kule (c:
  Og epistelen din var veldig bra ^-^

 2. Kule og kule, fru Blom!

 3. Tak Hege 🙂 Min datter er der for første gang, og det var sjovt at få en voksen-voksens indtryk, jeg ku faktisk også godt tænke mig at prøve en festival 😉

 4. Jeg tror du kan ta det med ro, Lene. Roskildefestivalen i seg selv er et fredelig og hyggelig sted. Men resten er selvfølgelig opp til deltagerne. Jeg har akkurat snakket med mine, og det pøsregnet, stakkars små.

 5. Lige som Lene synes jeg, det var godt at høre en rigtig voksens indtryk fra Festivalen over alle Festivaler. Du kan nok noget med ord.
  Og i år REGNER det også, skulle jeg hilse at sige fra mine to (yngste på 16 (et halvt) for første gang – dog med kæreste).

 6. Ja visst regner det, endå verre enn i 04 påstår mine to små. Den eldste på 22 og kjæresten tok et døgn på hotell i København fra i går, og de var lykkelige. Kanskje er de ikke så festivalske i hodet som de trodde. Nå var det topp med hotell, restaurant, Glyptoteket og Historisk museum. Den yngste på 19 sender glade meldinger: Her det det mudder og regn, men ikke noe som en varm dusj ikke kan spyle bort. Ja, ja – hver sin lyst. Jeg blir her.

 7. Tilbaketråkk: Jeg holder pusten « Livet leker

 8. Tilbaketråkk: Puh, – det var godt å høre « Livet leker

 9. Tilbaketråkk: På autopilot til Polititorvet « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s