Akt 3 av St Hans-helg hos søta bror – søndag

Vi har vært i London og Paris, Italia og Tyrkia, – men likevel er mye av våre nærmeste områder ukjent land for oss. Det er jo helt idiotisk. Baldersnes slott der vi var på fredag ligger litt over en times kjøring fra hjemmet vårt. For å komme til Vänern og de vakre områdene der vi tilbrakte lørdagen tar det litt over to timer med bil. Og det er mer. 

borgenstoret.jpg

Søndag morgen etter frokost dro vi av sted på oppdagelsesferd. Fire norske biler kjørte i konvoi gjennom det flate landskapet rundt Vänern, og jeg kunne ikke la være å tenke på Jan Guillos Arn. Handlingen disse bøkene er lagt til nettopp dette landskapet.  Første stopp var på Läckø slott. Det ligger på en halvøy i Vänern. Vi var heldige med valg av dag, for på grunn av Midtsommarfirandet var det aktivitet over alt. Utenfor slottet var det middelaldermarked, sang og musikk. Vi kjøpte honningmjød, flatbrød og ost, – et riktig middelaldermåltid som skal nytes en varm sommerkveld på hytta. Mjøden var ikke av det alkoholholdige slaget som vi av og til kjøper i Danmark, men det smakte deilig av honning og urter.  

ridderstor.jpg

Det er lett for oss lærere å glemme at ikke alle andre har ferie, og da vi ville på omvisning, ville de andre videre. De hadde litt hastverk i blodet med tanke på at det var arbeidsdag morgenen etter, så noen omvisning på slottet ble det ikke denne gangen.

borgstor.jpg

Vi lover oss selv å komme tilbake.

maistongliten.jpg takliten.jpg ridderlunsjliten.jpg ost.jpg

I stedet kjørte vi videre til en liten fiskehavn i nærheten. Den heter Spiken, og der var det liv og røre. For oss som er vant til saltvann og det uendelige havet, er det merkelig at det kan være så store båter i en innsjø. Men den er stor, Vänern, og dessuten er det mulig å reise fra innsjøen og ut i havet gjennom Götakanal. Noen må nødvendigvis ha kommet enten derfra eller fra Stockholm, for vi så både tyske og engelske skuter i gjestehavnen i Spiken. Vi har noen venner som seilte fra Stockholm til Gøteborg i fjor sommer.

spikenliten.jpg driveliten.jpg

Helgen var over, og vi satte snutene hjemover. Før vi kom dit ble vi stoppet av svenska polisen. De sjekket om vi kjørte for fort, og så måtte min kjære sjåfør blåse en alkotest. De var riktig hyggelige de to uniformerte, – men det skyldtes kanskje at vi verken kjørte for fort eller under the influence of noe annet enn sommerglede!

8 responses to “Akt 3 av St Hans-helg hos søta bror – søndag

  1. Sikke dog en skøn tur I har haft og hvor er slottet smukt. Ofte findes der i grunden så meget at se på lige i nærområdet, men vi glemmer det jo. Denne sommer vil jeg prøve at huske det.

  2. Det vil jeg også, – og jeg vil huske det i høst og vinter også. De beste ferieturene for meg er ofte de som bare strekker seg over noen få dager. Jeg har lyst på en helgetur til Mårbacka, – en helgetur til Sundborn, en helgtur til….

  3. Dejligt sted.
    Men det er vel kun svenskere, som kan finde på at lave mjød uden alkohol. Er det ikke lidt ligesom at gå på maleriudstilling med bind for øjnene 😉 ?

  4. Hahahah!!! Min far påsto i alle år at øl uten alkohol ikke er øl. Jeg ga ham en blindtest, og han bommet faktisk et par ganger. Denne svenske mjøden bommer man ikke på, det er en honningsaft.

    Jeg hadde alltid tenkt meg at vikingenes mjød ble drukket i store seidler og var et slags honningøl. Første gang jeg så det på menyen var på Duus vinkjeller i Aalborg. Prisen var merkelig lav, og da mine venner bestilte øl, bestilte jeg mjød. Jeg forventet en seidel eller et stort glass. I stedet fikk jeg et fislete lite sherryglass med en drikke som minnet om sherry – med litt honningsmak. Skuffende. Det kan da umulig ha vært dette de barske vikingene drakk?

  5. Enig Hege, de der små ture er dejlige. Vi skal vist også prøve Sverige på motorcykel 🙂

  6. Takk for en fin reisebeskrivelse og flotte bilder.

  7. Tilbaketråkk: Sommerferieblues « Livet leker

  8. Tilbaketråkk: Påskeutflukt « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s