School’s out

Det er endelig ferie. Det er utrolig deilig å tenke på at vi har nesten to måneder fri før det braker løs igjen. At vi må jobbe litt innimellom vil vi ikke tenke på nå, – det kan vi tenke på i morgen.

De siste dagene på jobben har vært morsomme og strevsomme. Det skal avsluttes, og det skal skje med mat og hygge for både elever og lærere. Det begynte med en piknik i det grønne sammen med alle de 180 elevene på trinnet vårt.

isestor.jpg

Målet var de grønne slettene på Isegran. Ungene spilte ball og pratet. Og så var det lunsj. Alle var oppfordret til å pynte en piknikkurv, og så var det premiering av den beste. Denne kurven vant, – og det var langt fra denne og til andreplassen.

basket1.jpg kurv1.jpg

Selv hadde jeg med en gammel piknikkoffert fra 1960-tallet. Den ble innkjøpt på loppemarked, og det er lenge siden. Jeg trodde aldri at jeg skulle få brukt den. Nå kom anledningen.

melonliten.jpg pikknikkliten.jpg

I går var siste skoledag, og tradisjonen tro rundet vi av skoleåret med en lærerfest. De som sto for arrangementet hadde laget et flott opplegg. Det hele startet med en aktivitetsløype inne i Gamlebyen, – og endte på Kongsten Fort der vi skulle spise middag. Og i dag bryter jeg et prinsipp og publiserer et bittelite bilde av mennesker som ikke er forespurt. Jeg håper ikke mine kjære kolleger saksøker meg, – for dette er vel å regne som et oversiktsbilde, og det er jo lov.

Aktivitetsløypa gikk gjennom Gamlebyen og ut langs vollene, – og aktivitetene var utfordrende. Det er ikke bare – bare å skulle delta i verdensmesterskap i kasting av rå egg.

ravelinliten.jpg eggliten.jpg festliten.jpg gakkliten.jpg

Selve fortet ligger på en høyde utenfor byen, og for å komme dit måtte vi blant annet gå i Den overdekkede vei. Fortet skulle i sin tid beskytte oss mot svensker og annet pakk. I dag ligger det der blott til lyst. Festen skulle finne sted i den gamle kommandantboligen.

husstort.jpg

Inne i det gamle huset var det dekket flotte bord med reker og alt som hører med.

bordlite.jpg rekerliten.jpg

Stemningen ble både høy og god, og noen synes bare det var hyggelig å representere kollegene på siden min.

steinarliten.jpg abliten.jpg

Det er mange gamle hus i byen vår, og det er flott at alle innbyggerne kan få mulighet til å bruke noen av disse husene. De representerer en felles kulturarv, og jeg tror det gjør noe positivt med oss når vi kan få lov til å bruke dem, og at de ikke bare står på stas.

skaplite.jpg vindulite.jpg

Og nå er det altså ferie. I dag har vi vært i begravelse, – og i morgen reiser vi til Sverige for å feire svensk midtsommar sammen med gode venner. Det gleder vi oss til, for midtsommar er mye, mye mer midtsommar i Sverige enn i Norge.

vindustort.jpg

10 responses to “School’s out

 1. Heiiiii Hege og Thorvald

  tuuusen takk igjen for at vi har hatt dere!! Filmene er arkivert under underholdning i båten og skal nytes i fulle drag!! Takk for at du skriver som du gjør Hege og legger ut bilder så jeg kan se hvordan dere og alle på jobben har det – det skal blir kjærkommendt underveis!!

  Takk for hyggelige tilbakemeldinger Hege der er ikke mange som er så mye på nett som deg!!

  Klem fra oss i Risør – SØRLANDET I DAG!

 2. God sommerferie Hege, og god sct. Hans aften

 3. Rigtig god ferie 🙂 Dejlige stemningsbilleder fra en hyggelig dag.

 4. Takk for hyggelige kommentarer. Nå begynner jeg å kjenne at det er ferie. Deilig, deilig!!!

 5. jeg elsker skabet. Can you please send me a close up on my mail? Pretty please!!!

 6. Pas nu på svensken, det pakk.
  De har en kedelig tendens til at blive berusede – også på midsommeren 😉

 7. Dere får ha en go sommerferie og ha en go Sct.Hanskveld.

 8. Amanda: I’ll send you a close up, and in fact I was thinking of pretty you when I took the photograph 🙂

  Farmer: De ble berusede, ja, – svenskene altså, ikke vi. Og der tok politiet feil, for vi ble faktisk stoppet for alkoholkontroll på veien hjem. Min mann måtte blåse både lenge og vel, – alt vel 🙂

 9. Tilbaketråkk: Kom mai du hete ville « Livet leker

 10. Tilbaketråkk: Piknik i det – gråe « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s