Ved og vin

I det deilige sommerværet vi har nå, kan det virke sprøtt å holde på med fyringsved. Det får konsekvenser å hogge ned to store trær sånn som vi gjorde nå i helga. Det skal både sages og kløyves og tørkes før det kan puttes i ovnen når vinteren blir kald. I dag har vi kløyvet resten av veden, og når man har en vedkløyver å hjelpe seg med, så er det en morsom jobb. Det er en vanvittig kraft i en sånn maskin. Mindre fornøyde var vi med motorsagene. De ville ikke starte i dag, og det betyr at det er mer arbeid i morgen. Hvordan vi skal få tid til det har jeg ikke helt klart for meg, for morgendagen er full av jobb, unger og avslutningsfest.

vehogsten.jpg

Når man jobber og blir slitne er det godt å ha gode naboer. Da vi var nesten ferdige hørte vi naboen klirre med glass og rope fra bak hekken at han hadde kald rosevin å by på. Vi er ikke tunge å be.

vino.jpg

Og mens vi satt der, kunne vi følge med på fuglene som foret ungene i fuglekassa. Kattene våre er på stadig jakt etter fugleungene, så naboen har satt opp netting under treet, – men det spørs om det hjelper. Hvis du ser riktig godt etter, kan du se mammafuglen som sitter i treet og vokter på oss før hun smetter inn til ungene. Om noen dager flytter vi kattene på hytta, så får vi håpe det går bramed de små som snart skal ut for å fly.

pipip.jpg

5 responses to “Ved og vin

 1. Og jeg forstår problemet med fyringsved i sommervarmen.
  Jeg har 25 kubik liggende som SKAL saves og kløves i sommer.
  Jeg tror jeg lejer en maskine til arbejdet og nyder vinen.
  Man kan leje en maskine, som kan kløve og save på een gang. Maskinen er vist finsk, og 3 mand kan save og kløve op til 40 kubikmeter løvtræ på een dag. Det er sager!

 2. Ja, det er saker. Ellers kunne du bare leie inn meg og en liten vedkløyver av det slaget du ser på bildet. Jeg elsker nemlig å kløyve ved på den måten. Det er noe med de enorme kreftene i en sånn liten maskin, – og så lyden når fibrene brister. Og vinen, den kan man jo ta etterpå, for da er den fortjent.

 3. Maskinen. Is that a wood lathe?

 4. Hi Amanda No, – I don’t think it’s called a lathe. It’s merely an hydrolic log splitter. In stead of using an axe, we use this machine. My English is never good enough, but I think a lathe is a spinning machine whiche makes logs round in the purpose of making things for the household. Is that right? I have a holiday now, and I will write you in a few days.

 5. Yes you are right in guessing what a lathe is. It is a machine for turning wood. I could not see it all in the photo so I guessed wrong. You lament your english and I lament my poor norsk!!!

  I look forward to getting your letter. Jeg har savner dem. Ha det godt sommer ferie.
  vi snakkes snart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s