Fantastisk utsikt – til trær

utsikt.jpg

Hytta vår ligger høyt og fritt. Jeg tok dette bildet i håp om å vise litt salt hav, men den gang ei. Det var for lyst til at det syntes. Og her er problemet. Hadde det ikke vært for alle trærne, ville vi hatt en fantastisk utsikt. Det ser vi når vi besøker naboen. Foran hytta hans er det hogd, og han ser fra Ferder til Vestfold. Sånn som det er nå, har vi det man kaller «sjøgløtt». Det betyr at vi ser litt hav mellom tretoppene, og om nettene kan vi følge lysene til danskebåten der den glir mellom furu, gran og or.

Men nå er det nok. Jeg har bestemt meg for at vi skal få til en liten skjæring i skogen. Bare vent, neste år skal det være blått hav på bildene som er tatt fra verandaen. Beslutningen er lett å ta, men det er verre å gjennomføre den. Hytta vår ligger høyt, og de trærne som skiller oss fra en flott utsikt til Vestfold er enormt høye. Vi vet det, for vi har prøvd oss før.

himmel.jpg

Et annet problem er at de ikke ligger på vår tomt. I går begynte vi. To høye trær på tomta til hyggelige naboer ble hugget ned og partert etter alle kunstens regler. Det hjalp lite, men nå ser vi hva som blir neste skritt: Et tre som står på tomta til Thorvalds brødre. La oss håpe de er medgjørlige. Deretter er det to enorme trær, en or (- tror jeg) og en gran. De er virkelig digre og står på tomta til noen vi ikke kjenner så godt. Første skritt blir å overbevise dem om at vi kan få ta ned trærne . Neste skritt blir å utføre jobben. Det er mulig vi må ha profesjonell hjelp, – for de er virkelig enorme.

logg4.jpg logg3.jpg logg1.jpg logg.jpg

Vi får argumentere med at det er skogpleie. Det ser ikke pent ut der nede, og når det blåser kan det gå som det gikk med dette treet i vinter. Det står like ved de to vi vil hogge.

velt.jpg

Får jeg gjennom planen min, vil vi se havet gjennom et v-formet spor i skogen. Så får vi se om vi kan gå enda et skritt videre.

Og i mellomtiden blir det mye fin vinterved av det.

ved.jpg

6 responses to “Fantastisk utsikt – til trær

  1. Utsikt til hav er ikke det verste man kan ha, det er ganske flott syns jeg. Men jeg er enig i at det blir litt av en jobb med de store trærne. Håper alt løser seg så dere får bedre utsikt til neste år:-)

  2. Det håper jeg også vi får. Nå har vi stått i hagen og kløyvet ved av de to trærne vi tok ned i helgen. Og ennå er vi ikke ferdige. Det er litt av en jobb, – men så blir det fyringsved av det.

  3. Hvor er det dog skønt – og med udsigt til havet bliver det nok endnu bedre. Jeg glæder mig til at se billederne næste år 🙂

  4. Og når du gleder deg til det, så har vi et visst press på oss til å få det unna.

  5. Tilbaketråkk: Motorsagmassakre herved bestilt « Livet leker

  6. Tilbaketråkk: Da vi drepte Knerten « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s