Lesesirkelselskap

I nabolaget mitt har vi en lesesirkel. Vi er tolv damer, – like mange som det er måneder i året. Denne lesesirkelen har vi holdt i live i mange, mange år. I noen lesesirkler møtes man for eksempel en gang i måneden for å diskutere en aktuell bok. Det gjør ikke vi. Vi bare leser dem.

I mange år hadde vi bare ett møte i året, og det var den siste torsdagen før advent. Da blir vi enige om hvilke tolv bøker vi skal lese i løpet av året. Sekretæren bestiller bøkene, og vi henter hver vår egen bok, den vi skal lese i januar, hos bokhandleren sånn ved juletider. Da er den ferdig plastet og en liste over hvem som skal ha boken når er klistret inn. Den første i hver måned putter vi en bok i naboens postkasse, – og får selv en i vår egen. På den måten får vi lest disse tolv bøkene.

vase.jpg

Disse november-desember-møtene våre er alltid veldig hyggelige. Vi spiser litt god mat og drikker vin, – og skravla går på ekte kvinnevis: høyt og tydelig. Og bøker snakker vi nesten aldri om.

For noen år siden ble vi enige om å utvide med et sommermøte, – og de av oss som har sommerhus inviterer dit. Årets sommermøte var i kveld. Vi har vært på hytta til Karin ute på Tyttebærtangen.

inneute.jpg

Stedet ligger storslagent til med panoramautsikt over Hvaler. Været var strålende, men det var litt kjølig, så vi spiste inne: Deilig suppe og foccacio med oliven og tomat. Og skravla gikk. Det ble akkurat like hyggelig som det pleier å være når vi møtes, – og i dag snakket vi til og med litt om bøkene vi har lest.

Nå er det bare å glede seg til novembermøtet.

bok.jpg

Reklamer

8 responses to “Lesesirkelselskap

  1. Åh boede jeg bare i nærheden af dig, Hege, sikke mange spændende bøger jeg ville få læst, og jeg tror også jeg er god til at «skravla» 😉

  2. Du får engasjere 12 personer, og så er det bare å sette i gang. Den eneste forpliktelsen er å treffes en gang i året for å bestemme bøker. Deretter må man komme til postkassen til den personen som skal ha boken neste gang, og det må skje den 1. i hver måned. Det går også an å engasjere en sånn sirkel på jobben, – og man kan også godt være 6 personer, for det skal sies at jeg noen ganger sliter litt med å komme i mål med lesingen 🙂

  3. Tilbaketråkk: Bøker og damer « Livet leker

  4. Tilbaketråkk: Som om jeg skulle sagt det selv « Livet leker

  5. Tilbaketråkk: Boktyven « Livet leker

  6. Tilbaketråkk: Beklager, Kjærstad « Livet leker

  7. Tilbaketråkk: Pikene på tur « Livet leker

  8. Tilbaketråkk: Animerte dager « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s