Nattskole

I dag har jeg sovet bort hele dagen, og det var aboslutt nødvendig. Jeg sov nemlig ikke i natt. Etter en vanlig mandag på skolen, gikk elever og lærere hjem for å spise litt. Klokken 1700 møttes vi igjen for å starte en ny runde. Riktig nok uten vanlig undervisning, men fortsatt på skolen og fylt av aktiviteter.

Vi var tre lærere, to lærerstudenter og 58 elever. Ettermiddagen startet med kaffe og kaker sammen med foreldre og småsøsken.

daniel.jpg

Det var riktig hyggelig, – og kaloririkt. Jeg skal si disse foreldrene kan bake. Mens vi fikk unna noen resterende samtaletimer, dro elever og lærerstudenter ut i skog og mark. De hadde natursti, og det passet godt i det fantastiske været. Selv om klokka var åtte, var det fortsatt veldig varmt.

luggage.jpg inngang.jpg dam.jpg kaker.jpg

En sånn ettrmiddag går fort, og klokka halv ti var det pizza – og så en quiz. Vi tenkte kanskje at elevene ville protestere mot så mye organisert aktivitet, men det gjorde de ikke. De deltok ivirig, og de med konkurranseinstinkt tok skikkelig av. Så vanket det også godterier til premie. Nå hadde de fleste proviantert godt på forhånd, og ingen gikk tomme for sukkervarer.

quiz.jpg pizzza.jpg

Resten av natten gikk i sus og dus. Noen så film, spilte bodtennis eller dataspill. For de fleste handlet det mest om prat, hygge og kanskje en liten flirt – kombinert med brus og potetgull.

lan.jpg lanparty.jpg akrobat.jpg tennis.jpg

Og innimellom la noen hodet ned for å sove litt. Det gjorde ikke jeg. Hvis jeg først sovner, blir natta for tung å komme gjennom. I stedet brukte jeg tida til å prate med elever og kolleger, – og så litt papirarbeid.

sove.jpg linn.jpg

I gymsalen var det livlig aktivitet fra klokka ti til en time etter midnatt. Spesielt populære var de nye rullebretta. De er leddet på midten og gir mengder av muligheter.

trening.jpg brett.jpg

Det føles nesten naturstridig å komme inn i en gymsal klokka ett om natten og plutselig befinne seg midt i støyende sportslig aktivitet. Da var det mer naturlig med mørket utenfor. Det var en varm natt, varmt og fint. Når man står ute i mørket ser det så hyggelig ut inne på den opplyste skolen.

nattten.jpg skyline.jpg natta.jpg veranda.jpg

Vi voksne fikk også gjort nyttige ting. Det er alltid mye papirarbeid å gjøre på denne tiden av året, og nå benyttet vi sjansen. Jeg satte meg også ned med elevene for å sette karakterer. Det er en fin opplevelse å se hvordan de vurderer årets reslultater og setter dem sammen til en samlet karakter. For noen gjør det litt vondt, men det er en nyttig erfaring, og vi kommer nesten alltid til enighet.

Nattskole er sosialt, og da benytter vi også sjansen til å sosialisere med elevene. Noen fant veien inn til lærerværelset for å tigge om en kopp kakao, – og så fikk vi pratet så godt.

kakao.jpg

Vi gjør dette nesten hvert år. Nå var det tydelig at våre unger har blitt ett år eldre. I fjor måtte de piskes til å rydde da morgensolen dukket fram, og det tok sin tid. I år var det helt annerledes. Det var mange som tok ansvar og satte i gang. I løpet av en halv times tid var alt på stang, og vi kunne gå hjem for å sove rett før alle de andre flommet inn på skolen for å starte sin dag.

Jeg sov lenge, lenge!

5 responses to “Nattskole

  1. sikke da en god idé. Mon du kan sove i aften?

  2. Ja det er det som er det store spørsmålet nå. Jeg legger meg så sent som mulig, så får vi håpe Jon Blund kommer på besøk.

  3. Sikke en god ide,hold da op hvor ser det hyggeligt ud. Det tror jeg også at vores unger ville havet syntes om 🙂

  4. Det er veldig hyggelig. Fordelen for oss, er jo at dette er ganske store unger. De er mellom 13 og 16 år gamle, og da håndterer de det meste selv. Jeg vet ikke om jeg hadde orket med yngre barn. Våre unger må jo ikke overvåkes til enhver tid. Men jeg er glad det er ett år til neste gang.

  5. Tilbaketråkk: Et bilde og en button « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s