Lokkende toner

Denne lille saken har ligget i en skrivebordskuff i mange år.

lokk1.jpg

Den er egentlig veldig pen, særlig liker jeg strukturen i treverket, og den kunne fortjent en bedre plass enn en mørk skuff.

Men den ble ikke laget for å være pen. Det er en bruksgjenstand, – en rådyrlokk, og den tilhørte en gang min svigerfar.

bak.jpg

Man tar lokken mellom tennene, og så blåser man i den. Lyden minner om den man får når man tar et bredt gresstrå mellom tomlene og blåser – sånn som vi gjorde da vi var små. Men rådyret får helt andre assosiasjoner. Lyden ligner nemlig også på den rådyrgeita lager når hun er klar for det bukken måtte ha å by på. Bildet er uskarpt, men det er i hvert fall mulig å se strengen mellom de sammensatte trestykkene.

streng.jpg

Firmamerket Hubertus er ikke tilfeldig valgt.

En vakker liten sak som ingen bruker lenger. Kanskje like godt. Jeg vil nødig ha kåte bukker etter meg. Tenk om de oppdaget for sent at jeg var feil art.

hubertus1.jpg

4 responses to “Lokkende toner

  1. Tak for billederne.
    Interessant.

  2. Hei!

    Jeg vil gjerne anbefale deg tre av høstens bøker til Lessirekelen deres; «Kjærlighetens mørke side» av Rafik Schami, «Medea og hennes barn» av Ljudmila Ulitskaja og «De åtte» av Katherine Neville. Alle tre er eksotiske og spennende hver på sin måte og representerer noe av det ypperste innen oversatt litteratur. Ta gjerne kontakt med meg for å får vite mer hvis dere ønsker det bidrar vi gjerne med leseeksemplarer! Med vennlig hilsen Anne Iversen, Bazar Forlag

  3. Takk for tipset, Anne. Det skal jeg ta med meg. Men hvis dere skulle gi oss leseeksemplarer, så tjente dere ikke stort. Dette er nemlig ikke en litteraturklubb, men en lesesirkel. Vi kjøper bare et eksepmpar av hver bok.

  4. Joda, disse brukes fortsatt til jakt. Den du har der er kanskje også til revejakt, er litt usikker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s