Fortryllende kuler

Jeg har alltid brukt veldig få smykker. I ørene har jeg to bitte små gullringer. De ble satt der da jeg var fjorten år og traff mannen i mitt liv. De har sittet der siden, og jeg har ingen planer om å fjerne verken dem eller mannen.

På høyre ringfinger har jeg gifteringen min, – men den har vært litt av og på. Noen ganger har jeg fått litt klaustrofobi av den trange ringen (ikke av mannen), og så har jeg tatt den av en periode. Men ellers har det altså vært lite med smykkepynt på meg.

Noen ganger har jeg hatt en lærrem med en ravkule rundt armen, men så gikk den i stykker for noen år siden. Jeg liker best smykker som er enkle og som ikke koster så mye, – og så falt jeg altså for disse her. De minner meg om vikingsmykker av det slaget man kan finne i museumsbutikker.

langt.jpg

De er danske og heter Troldekugler. Jeg har samlet på dem et par år. Med alle sine farger og mønstre, så kan jeg jo ikke akkurat si at de er enkle.

blue1.jpg

De finnes både i glass, gull og sølv, – ja, man får også noen med stener i. Denne liker jeg aller best.

ansikt.jpg

Men denne limegrønne er heller ikke så verst, –

lime.jpg

eller denne

gron.jpg

Billige er de heller ikke. Riktig nok koster ikke hver kule så mye, men når et armbånd er fullt, så kommer det fort på 4000 kroner. Så langt hadde jeg faktisk ikke tenkt før noen gjorde meg oppmerksom på det, men når det går 20 kuler på et ambånd, og hver kule koster i snitt 200 kroner, så sier det seg selv.

stjerne.jpg

Og så skal man jo også kjøpe selve armbåndet å henge kulene på. Heldigvis får man spredd utgiftene. Selv om smykket er fullt, så hjelper ikke det. Det kommer stadig nye som man gjerne vil ha. Her er det noen på den andre siden av disken som har hatt en fantastisk forretningside. Jeg kunne for eksempel tenke meg ett med bare blå og turkise kuler. Hjelpes! Dette kan bli dyrt.

grey.jpg

Men man må jo ikke bare ha originale kuler på kjedet. Denne keramikkblomsten har jeg for eksempel hatt i diverse lærremmer helt siden jeg var tenåring.

blomst1.jpg

Denne fikk jeg av en  jeg kjenner en gang, og jeg tror han har laget den selv.

verner.jpg

Nå har den eneste forhandleren av Troldekugler her i byen lagt ned. De andre fører bare konkurrenten Pandora. Jeg har en Pandorakule også, men den er litt større enn de andre.

pandora.jpg

Neste gang jeg er i Danmark håper jeg at jeg finner en i rav som jeg kan henge ved siden av de andre. Forhåpentligvis blir det en Danmarktur i sommer, og der er det flere forhandlere. Og mens jeg venter, så har jeg bestilt et par sølvkuler på nettet 🙂

4 responses to “Fortryllende kuler

 1. Ja de er flotte. Det er er lidt sjovt.. da jeg startede med at læse dit indlæg her og så det første billede, tænkte jeg… du mangler en af rav og så når jeg slutningen og der nævner du det selv 😉

 2. Jepp! Jeg hadde en i rav tidligere, men den sprakk. Den kjøpte jeg på Lejre Forsøkssenter utenfor Roskilde. Dit kommmer jeg nok igjen,- og da kan jeg kjøpe en. Problemet er bare at kulene må ha så stort hull for å komme på kjedet.

 3. Jeg har også selv et næsten fyldt armbånd, som jeg er meget glad for.
  Du vil gerne have en ravkugle ? Har du set, at Troldekugler netop har lavet en serie kugler i rav ? Du kan se dem her – hvor du i øvrigt også kan købe dem og få dem tilsendt :

  http://troldekugler.dk/site/troldekugler/shop.asp?katid=52

  Jeg synes de er ret flotte, men jeg er i tvivl og de er ligeså solide som glaskuglerne – rav er jo et blødt materiale.

  Kh Dorte – DK

 4. Takk for tipset, Dorthe. Nå har jeg sett på dem, og en sånn vil jeg ha. Jeg tror jeg skal ta den som har farge som lønnesirup. Lekker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s