Hva var det jeg sa?

Jeg snakket av erfaring både her og her. Det har en tendens til å regne i juni, – akkurat når valmuene mine blomstrer. Derfor får de ofte et kort og sørgelig liv.

kliss.jpg

Med de store hodene og de tunge bladene sine er de veldig sårbare for tunge regndråper. De tåler rett og slett ikke å bli våte. Thorvald har forsøkt å binde dem opp, men det hjelper så lite. Det ender sånn som dette hver gang.

klass.jpg

Men regner har sine fordeler. Naturen nyter det, og det gjør i grunnen jeg også, men i dag har regnet pøst ned uten at jeg har deltatt i aktiviteten. I stedet har det vært full arbeidsdag, selv om kalenderen sier at det skal være fri. Jeg har rettet tentamener for en syk kollega som ikke kunne selv, og så ble dagen som den måtte bli: Den røde pennen min og jeg ved bordet i stua sammen med en kopp te. Det er helt greit.

Da arbeidet var gjort, gikk Marthe og jeg en ettermiddagstur. Det var utrolig rent og deilig ute. Over alt blomstret syrinene, noen mer enn andre. Ett sted så vi til og med rosa syriner. Dem har jeg ikke lagt merke til før. Vi plukket årets første bukett både fra fellesarealer og fra andres og egen hage. Våre egne syriner er ennå bare halvveis utsprungne, så her kan det bli flere buketter de neste dagene.

bukett.jpg rosa1.jpg

Og det er mere som er på vei. Nyperosene for eksempel.

rosen.jpg

4 responses to “Hva var det jeg sa?

  1. Det er dejligt når alt springer ud. Her ho os der syrenerne vet at synge på sidste værs for i år. Flotte billeder af de «sammenklaskede valmuer» bare synd at de gør det.

  2. Ja, og nå tror jeg at jeg kan legge fram et statistisk materiale for 22 år, – og det samme har skjedd hver gang. Det regner alltid når valmene akkurat har sprunget ut.

  3. Huff, det er da irriterende at det skjer år etter år.

  4. Tilbaketråkk: I valmuens skjød « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s