En tur til EU

suren.jpg

Som mange av mine kolleger, har jeg en konto med oppsparte overtidstimer. Dem har jeg tjent ved å være vikar når andre har vært syke. Problemet er at jeg sjelden har behov for å ta dem ut i avspasering. Ikke har jeg lyst heller, og så hoper de seg opp.

I dag var det eksamen for 10. klasse, og siden det var lite arbeid å gjøre for oss som har 9. klasse, ble vi nærmest beordret til å holde oss hjemme.

Jeg klager ikke. I stedet ble jeg enig med meg selv om å reise en tur til det store utland, ut i Europa, til EU. Det ligger 30 minutters kjøring hjemmefra, – og i dag spanderte jeg 45 minutter, og havnet helt i Strömstad, en liten, idyllisk sommerby ute ved kysten i Bohuslän.

Det er sjelden jeg er på tur alene, og jeg liker det. Det ble en sånn være-snill-mot-Hege-dag. Bare det å sitte i bilen alene med musikken på bånn guffe er en nytelse. Først snirkler det seg av sted gjennom et grønt og frodig Østfold-landskap, så er er det full fart på den nye E6, før vi krysser den nye flotte Svinesundbroa. Når jeg kikker bort på den gamle, så kan jeg ikke forstå at det bare er to år siden vi sluttet å bruke den. Og veiarbeidene forteller oss at det forsatt er en del som gjenstår før vi kan suse av sted på ny vei helt til Göteborg.

skilt.jpg veien.jpg bro.jpg broa.jpg

Strömstad er en søvnig og forblåst by om vinteren. Om sommeren våkner den til liv, og det er mennesker og båter over alt. Særlig nordmenn i båt ankommer gjestehavna, eller for å reise videre til Kosteröerna. Nå er det et kvarter til sommersesongen starter opp, og det ble hamret og snekret over alt for å få alt klart til innrykket.

skagerak.jpg seilskute.jpg

Også butikkutstillingene bærer preg av at dette er en kystby. Det er båter og maritimt utstyr i nesten alle vinduer. 

skipsvindu.jpg

Når man er på tur sånn alene, så kan man gjøre akkurat hva man vil, og det er ikke nødvendig å spørre noen om hvor man skal gå først. Jeg hev meg inn i stoffbutikken Hörnan. Der har de alt hjertet kan begjære, og i dag begjærte mitt noe rød- og hvitstripete bolsterstoff til utemøblene våre.

stoffg.jpg stoffc.jpg stofff.jpg stoffa.jpg

Det fikk jeg – og alt det andre måtte jeg nøye meg med å nyte med øynene. I Hörnan er stoffene ordnet etter farge og stil, og det er en fryd å gå fra det ene rommet til det andre. Jeg falt veldig for alle de hvite, grå og sandfargede stoffene. Selv om det er sjelden jeg velger disse bleke nyansene, liker jeg dem veldig godt.

stoffd.jpg stoffe.jpg

Og så falt jeg for dette. De røde hjertene er i deilig fløyel. Men jeg trenger det altså ikke til noe som helst, og da kan jeg ikke bare kjøpe det for hyggens skyld.

stoffb1.jpg

Da tekstilene var unnagjort fortsatte jeg til interiørbutikkene, og dem er det mange av i Strömstad. Utstillingene er utrolig lekre, og selv om jeg klarte å styre lyst og lommebok, fikk jeg festet mye lekkert til netthinna.

blomster.jpg lampe.jpg

Her var det skap på skap med lekkerheter, – og jeg hadde like lyst på utstillingsskapa som jeg hadde på innholdet.

skap2.jpg skap1.jpg

Det tar på å springe rundt i butikker, – men Strömstad har også lunsj å by på. Selv om det fortsatt er kjølig mai, var det ikke noe problem å sitte ute.

restaurant.jpg

Når man rusler rundt i Strömstad så forventer man nesten å se Pippi, Tommy og Annika komme løpende nedover borstenene. Det er en nydelig by med mange vakre hus og spennende forretninger.

gule.jpg

Eller kanskje Farbror Melker kunne komme inn fra Saltkråkan for å handle hos Skipshandler Hansson.

hansson.jpg

Sverigetur betyr også å kjøpe mat og vin. En av grunnene til det er selvfølgelig prisen, – særlig når det gjelder vin. Når det gjelder maten er motivasjonen en annen. Det er rett og slett hyggelig å handle noen andre matvarer enn dem vi får hjemme. Utvalget er et annet.

vin.jpg mat1.jpg

Roser hadde det også. Skjønne roser!

rose1.jpg rose2.jpg

Selv om Strömstad er vår nabo, så er det alltid litt eksotisk. Det er ikke bare maten som er annerledes. Det er mopedene også. Sånne har vi ikke hjemme.

moped.jpg

Jeg klarte å begrense kjøpelysten i dag. Jeg hadde veldig lyst på en piggete kopp eller mugge

kopp1.jpg kopp2.jpg

– eller denne rosesaksen.

saks.jpg

Men det kan jo være et julegavetips til alle som er glade i meg 🙂

Reklame

11 responses to “En tur til EU

 1. Svinesundbroa, det er mange år sia at jeg har kjørt der, og neste gang det skjer så er det ny bro. Da jeg så bildet du har satt inn fremkalte det mange minner, ak ja.
  Nydelige bilder du har fått tatt, stemningsfuldt.

 2. Den nye broa er to år gammel, men om du vil så kan du fortsatt kjøre med på den gamle. Er du så sjelden i Norge? Gratulerer med dagen i morgen, forresten.

 3. Takk i lige måde, håper at dere får fint vær.
  Nej jeg er oppover en til to ganger i året, men de siste mange åra har jeg tatt flyet. Therese og jeg har planer om å kjøre en tur når hun engang får kortet sitt, da har vi bilen og det gir flere muligheter med å få kjørt litt og besøkt noen flere når vi er der.

 4. Sikke en dejlig Hege-dag du har haft. Stemningen i byen har du fanget perfekt, jeg følte at jeg var med på hele turen og kunne sagtens lige se Pippi, Tommy og Annika for mit indre øje.

  Sådan en knallert har jeg heller aldrig set 🙂

  Jeg havde nok ikke styret mit shopping-gen så godt som du kunne, jeg havde simpelthen «gået amok».

  Tak for en dejlig tur 😉

 5. De kopper med piggene – de er for fede.
  Jeg ville også skulle have styret købelysten, hvis jeg havde været der.

 6. Takk for hyggelige kommentarer, jenter. Jeg forsøker jo nettopp å fryse opplevelsene og øyeblikket, og hvis jeg lykkes en smule med det, så er jeg superfornøyd. Men jeg har fortsatt en lang, lang vei å gå når det gjelder bildebehandling.

  Nå hiver jeg på meg bunaden og går ut for å feire Norges nasjonaldag. Hipp, hipp, heisan, hurra!

 7. Tak for turen, jeg synes du er kanon god til at fotografere, jeg fik helt lyst til at tage derop 🙂

 8. Takk, takk, Lene. Det er merkelig, men vanligvis så ser vi på Strömstad som en ganske kjedelig by. Først når jeg går rundt med fotoapparat ser jeg idyllene. Det er da merkelig at man ser alt annerledes gjennom en kameralinse.

 9. Du tek fantastiske bilete!
  Og i den butikken du var hadde dei sånne måneskinslamper eg har leita etter.
  *misunner*

 10. Så hyggelig at du liker bildene mine. Jeg likte også de lampene, men jeg glemte å spørre om prisen. De hadde også noen jernsmidde kurver, og de var styggdyre.

 11. Tilbaketråkk: Visitors from Australia « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s