Etter regn

suren.jpgDet har vært et skikkelig uvær i dag. Et dumt ord: uvær, – ikke-vær. Det er nettopp regn vi trenger nå, og det må gjerne komme mer, mye mer. Flott vær! La det bare pøse ned noen dager til. Det er ikke nok at støvet legger seg. Vi må ha skikkelig rotbløyte.

Om tre dager er det 17. mai, og den dagen kan vannet gjerne holde seg på plass der oppe i skyene. Det har mye å si for feiringen at det er bra vær. Vi krysser fingrene.

På snora bak i hagen vår hang noen håndklær til tørk. Det var i hvert fall det som var planen da jeg hengte dem opp. Jeg glemte å ta dem inn før regnet kom, og nå henger de der som noen våte, tunge filler. De skal få henge til det slutter å regne og de har tørket på naturlig vis.

peon.jpg hvit.jpg

Blåst har det også, og vi holder oss stort sett inne. Men jeg måtte en liten tur ut for å lukte litt på våren. Det lukter alltid spesielt godt etter at det har regnet. Det var vått over alt, og kronbladene fra de blomstrende trærne hadde lagt et pudderdryss på vannpytter og i gatene.

bjerka.jpg kompost.jpg trillebor.jpg fortau1.jpg

Det er sikkert innbildning, men det ser ut for meg som om det regner hvert år akkurat når valmuene skal til å blomstre. Ennå er det for det meste knopper, men de er på vei å springe ut. Når de blomstrer blir de tunge, og så legger de seg på bakken og blir våte og ødelagte før vi får nytt synet av dem. Vi har bundet dem opp, så forhåpentligvis går det bedre i år.

valmue2.jpg valmue11.jpg

I hagen til Tanten var tønna full av vann, – men Tanten er ikke der lenger.

vatn.jpg

Reklame

5 responses to “Etter regn

  1. Der er en helt speciel lugt efter regn, luften er renset og duftindtrykkene står skarpere. Jeg elsker dine valmuer, sådan nogle kunne jeg godt tænke mig

  2. Valmuene er flotte. Her er det mange som har dem i hagene sine, – men de er veldig flyktige og varer bare noen dager. Når du først har fått dem på plass, så har du dem for alltid. De sprer seg flittig og må holdes under kontroll.

  3. Her har det også regnet nesten hele dagen. Og jeg nyter den friske lufta etter regnen:-)

  4. I dag har vi nydelig vær, men det blåser og er litt kjølig.

  5. Tilbaketråkk: Hva var det jeg sa? « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s