En hotelldrøm i Pisa

Thorvald er i Italia denne helga, og nå ringte han nettopp hjem for å fortelle om alt det de opplever.

Det fikk meg til å tenke på vår Italiatur i juni i fjor. Denne turen var vår sølvbryllupsgave til oss selv, og det var Thorvald som hadde arrangert hele turen, og det var spennende for meg som liker å ha full kontroll å bare lene meg tilbake å se hva som skjedde og hvor vi skulle bo.

I Pisa hadde han bestilt rom på det nydeligste hotellet jeg noen gang har bodd på. Det heter Hotel Royal Victoria, og påstår å være ett av de eldste i byen. Hotellet ligger helt nede ved bredden av Arno, og strøket rundt var akkurat sånn som man vil at det skal være når man er i Pisa: Trange bakgater, et yrende menneskeliv, konserter i bakgårdene om kveldene, varm luft, lukten av mat og vin. Alt fikk vi de dagene vi bodde på dette hotellet.

Ekstra livlig var det fordi Italia vant en viktig fotballkamp i VM den første kvelden vi var i Pisa, og den som synes det er liv i Fredrikstad når FFK har vunnet, de skulle ta seg en tur til Italia. De var spik, spenna gærne!

italia.jpg fortau.jpg

Ute var det ekstremt varmt, inne på hotellet var det kjølig og deilig. Det var mye som var spesielt med dette hotellet, men det mest spesielle var alle de store, åpne hallene utenfor hotellrommene. Bare de kunne i seg selv gitt rom for flere gjesterom. I stedet hadde eierne latt dem stå som de var, møblert med gamle møbler.

hallthvstort.jpg

Flere rom så også ut til bare å stå på stas. Vi fant en gammel spisestue, et musikkværelse og en skrivestue der de reisende kunne skrive sine postkort hjem Ingen av disse rommene så ut til å være i bruk. De fungerte mer som museum. Og utenfor alle etasjene var det små verandaer der en kunne lufte seg litt.

skrivestue1.jpg efuy1.jpg

Da vi kom ned i kjelleren for å hente leiebilen vår, fungerte den også som et museum for oss. Kjelleren fungerte som lagerom for møbler og andre ting som skulle repareres eller som bare var ute av sirkulasjon for en stund. 

kjeller1.jpg sukler.jpg

Over alt var det rent og delikat. Frokosten ble servert i en nydelig spisesal med vinduer ut mot gården. Rundt oss svinset hyggelige servitører som stadig fylte på med mer te eller kaffe i et servise med monogram. Vi følte oss så godt tatt hånd om.

liggesofa.jpg breaksfast1.jpg

Vi ble sittende lenge med den siste tekoppen. Det var så morsomt å lytte til alle som pratet på ulike språk rundt oss. Vi hørte mange amerikanere, noen enkgelskmenn og flere skandinaver. Den siste dagen vi var der, satt en norsk familie med flere barn ved bordet ved siden av oss. De så ut til å like hotellet like godt som vi gorde.

spise.jpg

Utenfor de slepne vinduene var det varmt. Om kveldene kunne vi trekke opp på takterrassen. Den var stor og deilig og fylt med skjønne blomster. Der satt vi med et glass vin og så utover hustakene. Det var så nydelig at det nesten som en klisje på Italia.

vindu1.jpg blomst.jpg natt.jpg terasse.jpg

Vi har alltid et begrenset budsjett når vi er ute og reiser, men Thorvald forsikret meg om at vi ikke bodde over evne, – og det til tross for at han trodde han hadde bestilt et stort dobbeltrom med bad til 80 Euro pr natt. Så vel var det nok ikke. Det var noe han hadde misforstått underveis. Rommet var pent og rent, men badet måtte vi lete lenge etter. Riktig nok hadde vi både vask og bidet, – men ikke do og dusj. Til gjengjeld var det et pent, flislagt bad vi kunne benytte ute i gangen, så vi led ingen nød.
Det var en opplevelese å få bo på Hotel Royal Victoria.

stortteraase.jpg

Reklame

8 responses to “En hotelldrøm i Pisa

  1. Nej hvor sjovt… vi var også i Italien sidste år og vi oplevede også stemningen da Italien vandt VM i bold. Du har fulstendig ret, det var meget meget varmt, I år regner vi med at tage turen, Pisa, Rom, Pompei. Vi skal dog ikke bo på hotel, men campere.

  2. Jeg så faktisk det da jeg surfet rundt på siden din, – at dere hadde vært i Italia samtidig med oss i fjor. Pisa er en nydelig by. Da vi var meget unge reiste vi dit på Inter Rail, – og da bodde vi i telt i Marina di Pisa, havnebyen til Pisa rett utenfor byen. Der er det nydelig sandstrand og veldig hyggelig. Vi reiste ut dit for å se om det var som for 28 år siden. Det var det ikke, men campingplassen på stranda var der fortsatt. Jeg har verken vært i Roma eller Pompeii, – og begge står høyt på ønskelisten.

  3. You remind me of the lady from Abba in the foto of you in the white dress on the chaise lounge. Tee hee. I have not seen those pics before

  4. As you can see, Amanda, I’m posing on that picture. I wanted it to look like a painting. I remember promising to send you something on our trip to Italy last year, but I never got that far. Now I intend to write something about it on this site from time to time. Have a nice day.

  5. Det lyder som en helt fantastisk tur, jeg har aldrig ferieret i Italien, altid været på gennemrejse.

  6. Italia er en reise verdt, – men for å være ærlig så var det i varmeste laget for meg. Når så alle landsbyene i Toscana lå på toppen av alle høyder, ble det mye mosjon i meget, meget sterk varme. Neste gang vi skal til de traktene, skal det være i høstferien, den første uka i oktober.

  7. Der er nu noget specielt ved de varme lande. I dag havde jeg omkring 40 grader her. Alt vel her i ovrigt.

  8. Godt å høre at alt er vel, HC. Så lever du i hvert fall. Pass nå bare på at du ikke bruker opp alle ordene du har på å fortelle om dine opplevelser 🙂 Alle her hilser til deg. Ha det fortsatt fint!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s