Dorsk og døll

Riktig nok startet dagen med litt jobbing, – og det av det hyggelige slaget. Mine humanistiske konfirmanter hadde sin seremoni klokken 1100, – og da var jeg selvfølgelig på plass. Det var en stilig og flott seremoni med fine taler, klassisk sang og noen små humorisktiske innslag.

Bunaden min var jekket på, men det var så vidt. Hvert år i mai er bunaden et mål på hvor mye kropp jeg består av. Den avslører alt! I dag kunne jeg konstatere at det var mer av meg våren 2005 enn det er nå, men det var en god del mindre våren 2006. Ikke bra, – og grunn nok til å bli i dårlig humør. Kanskje det er derfor jeg ikke er noen fornøyd med dagen i dag. Det kan også skyldes at jeg ikke sovnet før klokken tre i natt.

Etter at jeg kom hjem fra konfirmasjonen har jeg ikke gjort det skapte grann. Det skal visstnok være både deilig og sunt å unne seg en lat dag av og til, – men for meg kan det lett bikke over i det dorske og dølle, og det har det gjort i dag. Jeg har lest mine vanlige aviser, pratet med ungene og handlet inn litt. Ellers har jeg bare soset rundt i smårotet i huset. Vi har ikke hatt noe felles måltid, og resultatet er at jeg bare har småspist når jeg har hatt lyst. Heller ikke bra. Jeg blir enda mere døll og dorsk av å småspise. Æsj.

Nå er klokka snart halv fire, og det er ettermiddag. Kanskje jeg skal ta rev i seila nå, – eller er det for sent? Jeg kunne jo sette på en vaskemaskin, finne fram noen kåserier som elevene skal  lese til mandag, rydde litt på kjøkkenet, stryke tøy en halvtime, gå tjue minutter på tredemølla….. Det er nok å ta i  – hvis jeg vil. Men det var det med viljen. Dorsk og Døll er nemlig farlige typer. Når de først har grepet fatt i deg, så vil de likesom ikke slippe. De holder fast og gjør deg ennå sløvere, tyngre i hodet og mindre initiativløs.

Æsj!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s