Abandoned places

Etter jobben i dag gadd vi ikke en gang lage middag. Alt vi orka var å flate totalt ut bak i hagen sammen med aviser, noen druer og potetgull. Etter en lang og usedvanlig lat ettermiddag, bestemte Marthe og jeg oss for å dra på biltur i Lille Røde.

Turen endte på Torp Bruk, et gammelt industriområde. Fortsatt er det aktivitet i noen bygg, men store deler av området er nedlagt og dødt. Vi hadde bare ett kamera med oss, så i dag måtte vi dele bildene. Marthe har en side som heter Abandoned Places, – og der er resten av bildene.

trapp.jpg

De fleste forlatte bygningene står åpne for vær og vind. Noen steder var dørene borte, andre steder var de rett og slett ulåste. Inne regjerte rot, søppel og duer.

skjev.jpg door.jpg ring.jpg porselen.jpg

Selv om Torp Bruk er fullt av enorme teglstensbygninger, er det også mye natur der. Ned mot elvebredden vokser løvtrærne ivrigere for hvert år, og det setter rådyra pris på. Selv om det er fullt av søppel over alt, er det på en merkelig måte vakkert der.

tromler.jpg rabukk.jpg kirkegard.jpg elv.jpg

Reklame

5 responses to “Abandoned places

  1. Så deilig dette så ut!! Tur med taket nede? Nyyydelig! Artige bilder – skikkelig oppdagelsesferd.. Moro å lese hva dere finner på. God helg videre til dere alle!

  2. Ja, da, tur med taket nede. Men selv om det var sol og lyst, så hadde ikke jeg likt å være der ute alene. Litt skummelt også med så mange svære, tomme bygninger. Heldigvis var det ganske mange mannfolk som føk rundt og jobba, så var det noen til å passe på oss. De bygde eller fiksa blant annet noen store, strømlinjeforma båter. God helg til dere også.

  3. Nogle gange kan «skrot» godt være flot ;-). Det er nogle rigtige gode billeder I har fået taget, sikken en natur der er.

  4. Ja, skrot kan være flott, for skrot forteller en historie. Det er jo ikke søppel av den typen man hiver i «skraldespandet». Dette er maskindeler og rester av arbeidsplasser. Likevel legger det beslag på en stor del av en ganske sentrumsnær elvebredde, og stedet ligger midt i solen. Ettersom byen vår vokser, spørs det om vi ikke bør rydde opp og utnytte det på en bedre måte.

  5. Flotte bilder og de sier så mye om det som engang har vært.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s