Jeg kjøpte nesten ikke noe!

Min svigermor pleide å kalle seg loppedronningen. Hun elsket å gå på loppemarkeder og i bruktbutikker, og noen ganger gjorde hun flotte funn. Jeg elsker også å gå og rote i bruktbutikker. I dag kunne vi ikke dy oss. Vi måtte innom en.

oversikt.jpg

Da vi var unge og trengte både det ene og det andre, så hadde jeg en unnskyldning for å gå dit. Men det har jeg ikke nå. Tvert om burde jeg bli bruktbutikkenes hovedleverandør. Vi har huset fullt av gamle ting vi ikke har hjerte til å kaste. På loftet har vi ting som bare ikke kan kastes:

*Gamle spisestuestoler i ek (De mangler bare sete og stopping)
*Flotte persianerkåper etter svigermor (Det er ingen som vil gå med pels lenger)
*En flott gammel messingfender til å ha foran en kamin (Ingen har sånne kaminer nå)
*Min gamle barneseng (Marthe sier hun vilbruke den hvis hun blir mor)
*Gamle byggesett av fly (Thv skal bygge dem når han blir pensjonist)
*Mengder av tekstiler etter min skreddersvigermor (Jeg skal sy når jeg blir gammel)
*Gamle flosshatter og andre eldgamle klær (Vi kan bli bedt på kostymeparty)
*Kilovis med strikkegarn (Det kan komme en krig)

Og det er mer, – mye mer. I kjelleren er det på samme måten, men der er det andre typer ting: Gamle Norgesglass til hermetisering, serviser, vinballonger……. Og så lurer vi på hvorfor vi ikke klarer å få det skikkelig ryddig. Det er umulig! Det er ikke ledig plass å rydde det bort på. Over alt er det noe, og vi kan bare ikke kaste det! Det representerer jo to – tre generasjoners historie.

Og jeg elsker altså fortsatt å gå i bruktbutikker, -men det går sport i å hygge seg en liten stund, og så gå tomhendt ut. I dag kjøpte jeg bare denne:

kurv.jpg

Den skal brukes som blomsterurne ute i hagen i sommer. Bare vent en stund, så får du se.

kiste.jpg elefant.jpg kurvstol.jpg

Og ingen ting av dette kjøpte jeg!

Reklame

12 responses to “Jeg kjøpte nesten ikke noe!

 1. Artig er det å gå i bruktbutikker, mange rare, og gamle ting kan man finne der. Jeg har heldigvis lært å begrense mine innkjøp, men vanskelig syns jeg der er en gang i mellom. Åh ja, alt det man samler på:-)

 2. God kurv du har købt.
  Det er den type man i Polen bruger til at plukke jordbær i. Oftest lavet i Lithauen.
  Godt gedigent håndværk.

 3. Noen ganger tenker jeg at vi kunne åpne en egen bruktbutikk for å bli kvitt alt vi ikke trenger, – og så kunne vi legge den ned etterpå. Hva skal vi gjøre hvis vi skal flytte et annet sted?

 4. Jeg tenkte jeg skulle plaste den på innsiden, stikke noen hull og så fylle den med jord før jeg planter lobelia i den. Nå er spørsmålet om jeg skal male den hvit først, eller om den skal få bli som den er. Den er nemlig for ødelagt i bunnen til å bære noe i.

 5. Jeg tænker den er smukkest, som den står nu, natura.

 6. Uha dine ting på loftet er jo gode ting, men alt mit er noget skrammel, så jeg må og skal ha ryddet op deroppe. Hver gang min mand taler om, hvornår gården skal sælges, får jeg det helt dårligt ved tanken om alt det, vi skal ha ryddet op og smidt væk.
  God søndag

 7. OK – Farmer, det blir som du vil – in natura. Bilde kommer litt lenger utover våren.

  Det er nettopp det som er problemet, Lene. Min mann vokste opp i et stort hus fylt med gamle, vakre ting. I tillegg til det som var i bruk, – hadde min svigermor tatt vare på det som var ødelagt og kunne repareres, det som noen muligens kunne få bruk for osv. Og nå står mye av det her hos oss. For meg er det også en slags historisk interesse. Det er så morsomt å ta vare på det. Håpet er at mine barn skal få bruk for noe av det, – men det er en unnskyldning som blir borte den dagen de har sine egne hjem og forteller meg at de ikke er interesserte. Hva gjør jeg da, mon tro?

 8. Jeg gad godt at besøge dit loft. Det lyder som om du har et helt skattekammer deroppe 😉

 9. På mange måter er det et skattkammer. Da jeg var liten, vokste jeg opp i en leilighet. Min venninne bodde i et hus med et stort spennende loft, og der elsket vi å leke. Der fant vi gamle klær til å kle oss ut med, gamle møbler og ting vi ikke ante hva var. Så tenkte jeg, at når jeg fikk barn, så skulle de ha et sånt loft. Det fikk de. Nå var de ikke så mye der oppe, men det er fortsatt et sted man kan gå for å grave etter skatter. Kanskje jeg skal fotografere noe av det vi har der oppe, – gamle klær, møbler osv. Det kunne jo være en interessant dokumentasjon.

 10. Rigtig rigtig god ide, det vil jeg se frem til.

 11. Det kommer, det kommer. Jeg har faktisk tyvstartet litt allerede i dag med å skrive om noe gammelt som ligger framme.

 12. Tilbaketråkk: En kurv med blomster « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s