Vondt – vondere – øreverk

vondt1.jpg

Jeg husker det fra jeg selv var liten, – hvor usigelig vondt det er å ha øreverk. Først stikker det med en skarp og sterk smerte. Etterpå sprenger det så hardt at man nesten, – men bare nesten, håper at noe skal sprekke. Det gjør det også noen ganger.

Da Marthe var liten var hun et ekte ørebarn. Hun var stadig halvdøv, snakket i nesen og hadde ofte mye vondt og sprukne trommehinner. Etter at hun fikk satt inn to dren, ble alt godt: Ingen flere ørebetennelser, normal hørsel og etter en stund normal tale.

Og nå var det M sin tur. Hun våknet sent om kvelden og gråt: Det stikker i øret mitt! Hun fikk komme ned og sitte på fanget under et pledd. Det hjalp bare litt. Så syklet Tovlalen på bensinstasjonen og kjøpte stikkpiller. Det hjalp veldig! Så fikk hun sove i vår seng, og natten forløp uten flere smerter.

Om morgenen var alt bra!

8 responses to “Vondt – vondere – øreverk

 1. Ja det er synd for de små pus. Min søn havde også dræn og det hjalp, idag er der ikke mere tilbage og ingen men.

 2. Heldigvis ble M raskt frisk igjen, – men da vår datter var liten var det helt forferdelig. Hun var nærmest døv, og vi måtte jobbe hardt for å få satt inn dren. Hun har heller ikke fått noen men. Jeg tenker på hvordan det må ha vært i gamle dager da de ikke hadde verken dren eller penicillin. Tenk på alle som ble døve og halvdøve, – og ikke minst alle som døde av betennelser, blindtarmbetennelse og lungebetennelse for eksempel. Og nå tar vi det som en selvfølge. Å være født i vår tid og i vår del av verden, – det er vår største lottogevinst.

 3. ÅH jeg husker det, min pige fik ikke ørebetændelse, men hun fik en gang imellem ondt i øret, hvis hun havde frosset om dagen. Sådan som I to sidder, sådan har vi siddet tit en vinter om natten, så voksede hun fra det.
  Det billede vækker minder 🙂

 4. Når de er små, er det vonde ører og denslags som bekymrer. Så blir de nesten voksne, og det er helt andre ting å tenke på. Unger fyller livet, – og det liker vi godt, – ikke sant?

 5. Herregud Hege du er såå god! Tenk å få bo hos en som deg..Jammen er det mange som trenger et fang under et teppe.. Godt det fins mennesker som deg! Da forsvinner både det ene og det andre tenker jeg.. Sov godt dere alle!

 6. Sov godt til deg også, Heidi. Nyt å sove i ei seng som står stille ei stund til. Snart beveger senga seg under deg.

  Og det er M som er god. Finnes det noe deiligere enn å trøste en varm, god ungekropp som er full av tillit? Neppe!

 7. Hm. Jeg har da fremdeles nedsatt hørsel på det ene øret, samme øret som var kranglevorent da jeg var liten. Det vil altså si at lyden er mye mer tåkete på den sida.

 8. Har du? Det visste jeg ikke. Plager det deg? Kanskje du skulle ta en tur til legen og sjekke det?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s