Kompostmirakel

Ute i hagen har vi en grønn kompostbinge i plast. Den er et funn!

binge.jpg

Hele året fyller vi den med matavfall og hageavfall av alle slag. Så blander vi med barkstrø og sørger for at den er akkurat passe fuktig. Den blir varm og full av bakterier, og så er prosessen i gang.

kompost.jpg

Etter en stund kan jeg åpne bingen i bunnen, og da har mirakelet skjedd. Rekeskall, brødskalker og grønnsakssrell er borte, forsvunnet. I bytte har vi fått deilig kompost.

jord.jpg

Så er det bare å spre den ut på planter og plen, – det gror så du kan høre det helt til Aarestrup.

spade1.jpg

Vi har en ute på hytta også. I tillegg til alt det hjemmekomposten får meske seg med,  får hyttebingen i tillegg innholdet i doen vår. Detaljene tar vi en annen gang 🙂

Reklame

8 responses to “Kompostmirakel

  1. Ja det er iponerende hvad naturen selv kan frembringe af nyttige ting 😉

  2. ups..der skulle stå imponerende

  3. Jeg forsto det nok 🙂

    I vår kommune får vi kjøpe bingen for en billig penge, – så får vi lavere renovasjonsavgift om vi koposterer. Det reduserer jo mengden avfall til byens renovasjonsanlegg. Jeg ville gjort det uansett, – for det er så morsomt!

  4. Jeg vet ikke om dette er stedet, men har du råd for en kompost som ikke fungerer? Vi har en som sto der med avfall i da vi kjøpte huset vårt for to år siden. Det ser ikke ut som om det skjer mye, og jeg har oppdaget små fluer og andre insekter. Tips?

  5. Om jeg har råd, ja. Fyll på med avfall. En død kompost elsker rekeskall. Bruk mye strø. Rør godt rundt (All forbrenning trenger luft). Virker den fuktig, så ha på litt vann. Og vil du være helt sikker, så be mannen din tisse i den. Da går den så det ryker, bokstavelig talt.

  6. Takk!Da har jeg noe å prøve! Tviler på om jeg får mannen til å bistå, men dersom intet annet nytter…Da må han til pers!

  7. Det må han – i all diskresjon 🙂

  8. Ha, ha … Vi får ta det i nattens mulm og mørke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s