Back in business!

Så er det fredag og fredagsfølelse. Det er lenge siden jeg har hatt den deilige fredagsfølelsen, for jeg har jo vært syk, og så var det ferie. Pippi Langstrømpe ville i sin tid begynne på skolen, og motivasjonen var at hun ville ha ferie sånn som Tommy og Annika. Man får ikke ferie hvis man ikke jobber eller går på skole. Jeg forstår Pippi veldig godt. Fredager uten en ukes jobbing i ryggen er faktisk ikke det samme. Det er fredag uten fredagsfølelse. Min mor er 70 år og har akkurat gått av med pensjon. Hun har ikke lenger fredagsfølelsen, – og hun savner den.

Men jobben er mer enn fredagsfølelse. Det er mandagsfølelse, tirsdagsfølelse, onsdagsfølelse og torsdagsfølelse også. Og jeg liker det alt sammen. Jeg liker rett og slett å være på jobben. De fleste jeg kjenner mener at hvis livslykken er 100%, så står jobben bare for 20 % av den. Sånn er det ikke for meg. Jobb og privatliv får 50% hver, eller kanskje 60 – 40, –  i privatlivets favør. Heldig for meg! I løpet av et år jobber jeg 30% av mine våkne timer, og da bør det helst være fine timer. Tenk om 30% av livet mitt skulle være en tid da mitt eneste mål var å komme hjem. Det ville vært ille. 

Når jeg har det fint på jobben, så handler det mye om en god stemning, – og stemning er det vanskelig å fange i et bilde, – men det er lov å prøve. 

skole1.jpg

Reklame

7 responses to “Back in business!

  1. Jeg giver dig fuldstændig ret. Fredag kan kun rigtig nydes hvis man har en arbejdsuge i ryggen. Jeg er også selv vild med mit arbejde og mine kollegaer. Jeg nyder selvfølgelig også at have fri sammen med familien men det er en anden følelse.

  2. Det blir i hvert fall et fullt og godt liv når man er fornøyd på begge de to store arenaene i livet.

  3. Jeps… Jeg er aldrig blevet på en arbejdsplads, hvis jeg ikke har kunne lide den eller det arbejde jeg havde, det synes jeg livet er for kort til;-)

  4. Det er jeg i prinsippet enig i, – men for meg er det ikke så enkelt. Jeg elsker altså arbeidsplassen min og jobben min. Likevel leker jeg med tanken om å forsøke å få en jobb på videregående skole, dvs med elever fra 16 til 19 år. Jeg tenker at det kanskje vil gjøre det lettere å jobbe til jeg blir riktig gammel. Det går nemlig ganske livlig for seg med den aldersgruppen jeg har. På den annen side, så er det jo akkurat den livligheten jeg liker. Vi får se, – men jeg blir nok der jeg er. Og nå må jeg finne sengen. Det er barnehelg her, og det betyr to små opp i sengen i morgen tidlig – veldig tidlig: Er det morgen? Kan vi stå opp?

  5. Tilbaketråkk: Sommerferieblues « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s