Påskelammet er i ovnen

Så er det påskeaften, – på mange måter påskens vendepunkt for oss. Denne kvelden spiser vi alltid lammestek, og det gjør vi gjerne sammen med naboer og venner. Sånn blir det i kveld også. Jeg skulle gjerne hatt ungene mine hjemme, men i stedet kommer mormor. Steka er spekket med hvitløk, krydret og stelt før den havnet i ovnen. Det står den nå og godgjør seg, og det har allerede begynt å lukte ullvotter.

stor.jpg

Grønnsakene er stelt, men poteter bør jeg ikke tenke på. Naboen kommer med både gratinerte poteter og en surret lammestek. Det blir alltid nok mat og god mat. Jeg håper ikke jeg fornærmer noen der ute i verden, men norsk lam er helt spesielt. Vi har jo spist lam både fra Danmark og New Zealand, – det er ikke det samme. Kanskje kommer det av de norske fjellbeitene. Lammet i Norge smaker rett og slett kraftigere og mer intenst, nesten som vilt, – det smaker dyr og ull!

6.jpg 11.jpg 31.jpg

Til dessert har jeg laget sjokolademousse. Thorvald har vært i kjelleren og funnet fram noen flasker god vin. Så da er det bare å dekke bordet.

5.jpg 7.jpg 4.jpg

5 responses to “Påskelammet er i ovnen

  1. Ummm det lyder rigtig dejligt. Kan I alle have en god aften.
    Jeg har aldrig smagt norsk lam, det må jeg prøve en dag 😉

  2. Du er hjertelig velkommen!

  3. God aften til jer. jeg har aldrig prøvet at lave lammeretter, det må prøves en dag.

  4. Det må du da absolutt. Lam er min og hele familiens favoritt. Vi spiser det hele året, men helst til fest. I fjor sommer tror jeg det må ha vært overskudd på lammekjøtt slik at det måtte selges ut før høstens nye lam ble slaktet. Da solgte de lammesteker til 39 kroner pr kg. Vi grillet lammestek hver gang vi fikk gjester på hytta vår. Den ble krydret og pakket inn i to lag folie før vi la den på grillen, og så var den ferdig på en komma tre. Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s