Sommartorpemigranter

To av våre naboer og venner har kjøpt seg sommartorp i Sverige: søte, falurøde, romantiske sommartorp. Og i dag har resten av nabolaget vært på ekskursjon til Sverige for å se på herlighetene. Og herlige var de.

Torp 1

torpr.jpg

Det blåste kraftig i dag, men været var vakkert. Det flate landskapet og alle de nysådde åkrene var et syn. Og så torpene da, – både utenpå og inni.

2r.jpg 3r.jpg 1r.jpg

Hva er det egentlig som får nordmenn til å kjøpe sommartorp i Sverige og bruke store deler av fritiden sin der? Prisen er et argument, for de er billige disse små fritidshusene. Men det må være noe mer.

Torp 2

torpf.jpg

Kanskje handler det om å begynne på et nytt prosjekt et helt annet sted. De fleste av oss er i ferd med å starte på andre halvdel av livet. Ungene er på vei ut av redet, og vi trenger noe nytt å bruke energien og ungdommen vår på. Vi har bedre tid og bedre økonomi.

3f.jpg 2f.jpg 1f.jpg

Når man har fritidshus i Sverige, så handler det om mer enn det lille, røde huset.
Det handler om å bli kjent i et nytt område, nye byer, nye museer og kulturaktiviteter, et helt nytt landskap (der vi var i dag var et utrolig vakkert), en annen farge på melkekartongene og muligheten til å bli kjent med nye mennesker. 

5f.jpg 6f.jpg4fo.jpg

Reklame

14 responses to “Sommartorpemigranter

 1. Jeg kjenner noen stykker herfra Danmark som også har kjøpt seg et lite landsted i Sverige. De er meget begeistret for naturen og stillheten. Og så må man jo si at det er noen kjempekoselige små hus, de finnes ikke maken til hernede:-)
  En par stykker har sågar kjøpt slik at de har jaktrett, og tar trofast avsted den 16 august på rådyrjakt.

 2. Jeg har en kollega, som for 7 år siden, også købte et lille rødt hus i Sverige. De tilbringer næsten alle deres ferier deroppe og elsker naturen og stilheden. De vel, når de stopper på arbejde, tilbringe flere måneder deroppe, og de glæder sig.

  Deres hus ligner meget huset som I var oppe og se.

 3. Selv har vi et sommersted ved kysten her, men nå begynner vi også å drømme om et torp. Mannen min har gått en del på rådyrjakt tidligere, og hans drøm er et sånt med jaktrett som du skriver om, Judith.

 4. Nu har vi jo jagten herhjemme, så det behøver vi ikke at lede efter, men det bedste vi har gjort i længere tid var at købe et sommerhus ved havet kun 13 km væk. Det betyder, at når vi flytter derop om sommeren, så kan min mand og jeg køre på arbejde, og når vi så er sammen om aftenen, så holder vi fri, griller og går lange ture.

 5. Ja, jakten har dere jammen. Min mann leser Farmer sin side og blir helt drømmende i blikket. Vårt sommerhus ligger også ganske nær her vi bor, – ca 15 km borte. Det har sine fordeler og ulemper. Noen ganger tenker jeg at det er helt vilt å ha et hus stående på rot når vi bare bruker det et par måneder om sommeren. Vi kan jo kjøre ut til kysten på de samme 15 km og så returnere om kvelden. Men så ser vi til vår glede at våre nesten voksne barn har begynt å bruke sommerhuset sammen med sine venner, og så er vi kanskje etter hvert splittet opp i tre familier som bruker den. Det deilige er at vi kan komme dit akkurat når vi vil.

 6. Tilbaketråkk: Akt 2 av St Hans-helg hos søta bror - lørdag « Livet leker

 7. Tilbaketråkk: Forandring? « Livet leker

 8. Hei Hege!

  Fant endelig fram til bloggen din og etterhvert bilder fra torpet vårt også.
  Veldig fine bilder. Godt å se at du fikk med hestefamilien min. Har nå også skaffet meg en sort og en blå også 🙂
  Ellers takk for fasanmiddagen sist lørdag. Den var kjempebra. De fasanene som beveger seg på tomta mi der nede i Sverige lever et utrygt liv fra nå av. Dere får ta en tur nedover til sommeren så kan vi dra på jakt etter forlatte hus. Tror vi skal finne noen.

  Hei så lenge
  erik

 9. Vekommen hit, Erik. Jeg kommer gjerne ned og leter etter forlatte hus. Det har vært litt stille på den fronten nå.

 10. Hei, herlige bilder, et herlig liv. Vi er flere som dere. Kikk bare innom på våre sider: http://www.detlilletorpet.dinside.se

 11. Tilbaketråkk: Påskeutflukt « Livet leker

 12. Tilbaketråkk: Soknets eldsta hus « Livet leker

 13. Tilbaketråkk: Men går jag över engarna « Livet leker

 14. Tilbaketråkk: 2009 « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s