Jakten på våren

I palmehelga var det så varmt og godt at sol og varme i seg selv ga etterlengta vårfornemmelser. Nå er det surere, og sola glimrer stort sett med sitt fravær. Da den tittet fram et øyeblikk i dag gikk jeg ut i hagen på jakt etter våren. Det ser så grått ut, og jeg ville finne ut om det gikk an å finne noe grønt og spirende. Ute på veggen traff jeg en liten fyr som var ute i samme ærend som jeg var:

edderkopp.jpg

Vi har mange klatreplanter på veggene våre, og alle sammen hadde begynt å kvikne til, både klematis, kaprifol og drue. Thorvalds drue er den som trenger mest sol og varme før den tenner skikkelig, men allerede nå hadde den fått noen små, røde skudd.

klematis.jpg klatre.jpg drue.jpg

Valmuene kommer alltid tidlig, men dem har vi liten glede av. Når de kommer i juni begynner det ofte å regne, og så legger de seg ned og råtner. I fjor bandt Thorvald dem opp, og da gikk det bedre. Rosene er i gang rundt hele huset, – mer og mindre, for noen av dem er døde. Det betyr at jeg har en unnskyldning til å kjøpe noen nye. I høst kjøpte vi et par roser, og de har overlevd. En av dem fant jeg aldri noen palass til. Den ble stående i en potte over vinteren. Under over alle under, – den har overlevd. Nå skal den puttes i jorda. Og så er det rabarbraen. Bare den får en bøtte med lunkent gjødselvann, så er den klar for rabarbragrøten til 17. mai.

valmue.jpg rose.jpg rabarbra.jpg

Vi har få blomster å skryte av. De fleste tulipanene er døde, og de som fortsatt lever er fillete og rare. Kanskje på tide å fornye løkstammen. Men noen få påskeliljer har vi, og de kommer nå. Men ennå er det mye å gjøre. Vi har spadd opp bringebær og solbær i vår. Dem hadde vi liten glede av. I stedet skal vi lage et urtebed med krydderplanter og salat. Det blir årets nye prosjekt.

spade.jpg lilje.jpg

Reklame

One response to “Jakten på våren

  1. Jeg kan se at foråret er kommet op til dig, det var da dejligt 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s