Liv og død om våren

Så har vi fått de første pottene med sommerblomster på trappa: Noen unnselige stemorsblomster. Godt at potta de står i er så vakker, for selv gjør de lite av seg foreløpig. Med det varsler sommer og liv, og snart kommer det flere – mange flere.

blomst.jpg

Det gikk ikke like godt for den lille her, selv om den havnet på samme sted. Marthe fant redet innestengt på Vamma kraftverk da hun var der og tømte et arkiv sist uke. Det skulle blitt en liten, levende fugl, – men så endte den som påskedekorasjon på trappa vår.

rede.jpg

4 responses to “Liv og død om våren

 1. De undseeligste stedmoderblomster ER de vakreste.
  Jeg gir f.. i de kæmpestedmoderblomster fra Holland, som Danmark invaderes med.
  2 nætter med frost og de er færdige.
  Vi har også en lokal producent, som laver stedmoder som din på billedet.
  De har kun eet problem. Rådyrene elsker dem. Selv på kirkegården går de ind på gravstedet og æder blomsterne. De store orange fra Holland på nabogravstedet rører de ikke.

 2. Rådyrene ja, – eia var de her ( – helst i min stekeovn :-)), men vi bor midt i byen, så her det lite med vilt. Men jeg er enig. De er absolutt de vakreste. Det var derfor jeg valgte bort de større typene.Så håper jeg de står seg mot nattekulden.

 3. åh, fuleredet mitt! Er det fulebæsj de gjør redet hardt med forresten? eller er det noe annet, gjørme, fulesvette, fulespy (det er jo det svalereder er lavd av) eller noe annet?

  du som vet alt, eller som i alle fall har en naturfaglig kompetent mann.

 4. Vet ikke, jeg tror det er fuglespytt – i hvert fall når det gjelder svaler. Dette er ingen svale, og derfor gjør den ingen sommer (Hvor tar jeg det fra?)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s