Sofasyk

Etter en lang og syk helg, valgte jeg å gå på jobben i går. Det var selvfølgelig ikke lurt, men noen ganger er den ene løsningen lettere enn den andre. Jeg har en elev i praksis hos meg, og hun trenger at jeg er der. Så jeg gikk. Mine hyggelige elever tok hensyn og lot meg snakke i fred når jeg måtte det, for stemmen bar ikke langt. Dessuten var de delt i to, så jeg hadde bare 30 å forholde meg til om gangen. Det var salige Bjørnson på planen, og det ble fint. En konsert – Rikskonsert – fikk vi også med oss. Bluesmusikk.

På kvelden i går forsto jeg at jeg måtte organisere meg ut av dette. Bare tanken på å skulle undervise 60 unger tok resten av pusten fra meg. Verdens beste ektemann lovte å ta hånd om praksiseleven. Den ene ungdomsskolen kan jo være like bra som den andre, og nå får hun den observasjonstiden hun skal ha. Så dro jeg på jobben og ordnet vikaropplegg, tok noen telefoner og lente meg lettet tilbake. Det er orden på det, og jeg kan tenke på å bli frisk.

Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har vært sykemeldt, bortsett fra i dagene før jeg fikk mine to små for rundt tyve år siden. Nå må jeg altså sykemeldes. Jeg skal ned til legen klokken to. Håper han kan svare på hvorfor ikke penicillinen virker, og det kan han nok: Det er et virus.

Alt er tett: bryst, hals og hode. Jeg har tungt for å puste og hosten er tørr og sår. Det er et sår et sted nede i lungene mine. Feberen er lav, bare 38 grader, men noe er feil. Men dette er jo egentlig ikke noe å klage over. Det kommer til å gå over. Jeg ligger her og tenker med gru på alle med kroniske lidelser. De som er småsyke hele tiden og ikke har utsikter til å bli helt bra. Det må da være veldig deprimerende.

Ute skinner solen. Det er kaldt og mer vinter enn vår. Inne er det varmt. Marianne var her med tulipaner i går, og nå står de her og gleder meg. Og så skal jeg ha frokost. Livet kunne vært mye verre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s