Er det håp?

I fjor sommer kjøpte jeg fire, vakre pelargonium. De er av det vakre, lyserøde slaget, og de heter noe svensk, Mårbacka eller Drotning Ingrid eller noe sånt. Jeg har forsøkt å få pelargonier til å overleve vinteren i kjelleren tidligere, men uten hell. I høst satte jeg dem i matboden, og der har de stått. Det har vært mørkt, kjølig og frostfritt. Da jeg tok dem opp i dag så de sånn ut. Pjuskete og visne. Er det håp?

pelargo2.jpg

Jeg trodde stammene skulle være faste og fine sånn at de kunne skyte på nytt, men sånn er de ikke. Stammene var bløte og sprø, og det endte med at jeg tok bort mesteparten. Skal det bli noe her, må det skyte fra rota. Jeg har i hvert fall vannet dem rikelig, og nå står de i et solrikt vindu. Så er det bare å vente og håpe.

pelargo1.jpg

3 responses to “Er det håp?

  1. Når jeg har planter der ser sådan us, så plejer jeg at klippe dem helt ned, så der kun er ca. 5 cm tilbage, og så kommer de flot igen.

  2. Takk for kommentaren. Jeg har nå klippet dem tilbake sånn som du foreslår. Jeg er likevel redd for at det skal gå galt. De virker rett og slett så døde. Stilkene er hule og sprø, og det er ikke tegn til liv. Men jeg krysser fingrene. Rapporter følger etter hvert, – og bilder også om det går godt.

  3. Glæder mig til at se dem…. i fuld flor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s