Roser og riddere

Endelig har jeg kommet i gang med å strikke votter igjen. Ikke det at jeg trenger flere, for jeg har jo kurven full. Det er bare det at det er så morsomt, og ikke minst avslappende. Jeg liker mye bedre å se på TV når jeg samtidig har et strikketøy i hendene, og i kveld skal håndarbeidet få akkompagnere Frustrerte Fruer.

Men det er ikke alt som blir like fint. Her om dagen hadde jeg lyst til å prøve noe nytt, og så lette jeg i mine gjemmer etter gamle oppskrifter. Dette er for eksempel OL-vottene fra Lillehammer OL i 1994. Den gangen strikket jeg et par OL-gensere til barn, – men ikke vottene. Det var kanskje like greit, for jeg er ikke fornøyd. Ridderen er ganske dekorativ, men det er noe galt med fasongen på vottene. De er for brede, og tomlene er for små og trange. Jeg fulgte oppskriften, men de hadde nok tjent på at jeg hadde brukt pinner nr 2.5 i stedet for 3. Pytt, pytt, – det kommer nok noen forbi som vil ha dem. En eller annen med bred hånd og korte, trange tomler.

ridder1.jpg

Disse liker jeg bedre: Hjertevotter til et forelsket par.

hjerte1.jpg

Men de gode, gamle selbuvottene er alltid best. Tradisjonelt skal de ikke være røde, men rødt er yndlingsfargen min. Dessuten vil alle ha røde votter. Mange bruker sorte ytterjakker og mørke bukser, og da lyser et par røde votter opp i vintermørket. Legg merke til mine nye bambuspinner. De er myke og fleksible å strikke med.

uferdig11.jpg

8 responses to “Roser og riddere

 1. Selbuvotter er de fineste.
  Jeg gråt mine modige tårer da mine arvete etter morfar, strikket av oldemor for en evighet siden gikk istykker.
  Kanskje jeg burde prøvd meg på et par selv?

 2. Gjør det. Det er ingen heksekunst, og veldig morsomt. På Husfliden har de et flott hefte med masse forskjellige oppskrifter. Lykke til!

 3. Jeg har også kjøpt strikkehefter på husfliden for noen år siden da jeg var hjemme. Mange flotte oppskrifter på votter og sokker. Ang selbuvottene så gir jeg deg fulstendig rett, de er de beste, og de behøver absolut ikke være svarte og hvite:-)

 4. Jeg synes heller ikke de må være bare sorte og hvite. Jeg strikker dem i flere fargekombinasjoner, og en jeg har blitt veldig glad i den siste tiden er lysegrått og hvitt. Det er veldig delikat.

 5. Utrolig vakre votter du har strikket! Nei, er enig, det er fint med annet enn bare svart/hvitt farger på dem. Ha en fin førjulstid!

 6. Takk for det, hobbymegher. Nå er det en stund siden jeg strikket votter, men det er et håndarbeide jeg alltid kommer tilbake til.

  God jul til deg også.

 7. Så flotte hjertevotter! Hvor kan en finne oppskrift/mønster på de?

 8. Oj, – det er jeg ikke sikker på. Jeg har en oppskrift fra et gammelt ukeblad, tror jeg. Men sjekk på nettet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s