Gåsepike

En gås på 5 kg er mat for 8 – 10 personer, leste jeg på Internett i dag. Vi var fem: Thorvald, meg selv, mormor, Henrik og Henriks danske kamerat, Tassen. Gåsevås!!! Det er knapt nok igjen til å gi kattene en liten smak. Men sausen er god, og den er det rikelig av.

Jeg satte den døde fuglen inn i ovnen stappet med tørket frukt. Den var stor og lubben som en slankeferdig femtiåring. Sånn så den ut da den kom ut også, men det var før jeg satte kniven i ubeistet. Skinnet bedrar, bokstavelig talt, for under det var det bare luft – og et bitte lite bryst på størrelse med det Donald kan frambringe. Høyden en A-cup, hvis vi skal holde oss i menneskenes verden. Da hadde jeg riktig nok fjernet nesten en liter gåsefett. Åh – tenk om jeg kunne fjerne en liter fett fra meg selv, etter en liten tur i ovnen. Hva kan man forresten bruke dette fettet til? Vi ble mette, absolutt, men jeg hadde vi hatt finere gjester ville jeg vært litt engstelig.

Og så hadde vi jo verdens deiligste hjemmelagede sjokolademousse å glede oss til.

g1.jpg g2.jpg g3.jpg

2 responses to “Gåsepike

  1. Sådan er det ofte med fugl. Der er ikke meget kød tilbage, når de har været en tur i ovnen, men godt I blev mætte.

    Jeg elsker gås eller and – uhm… 🙂

  2. Jeg er enig, fuglene slankes lett i ovnen, – men et andebryst holder seg godt, og kalkunen er jeg vant til å beregne. Gåsen derimot spilte meg et puss. Men min sønns kamerat som er nesten dansk, og derfor kan gås, påsto i det minste at det smakte riktig. Det blir ikke siste gang vi spiser det, men det er jo lite å be gjester på. Da må man har en to – tre fugler, og så digre som de er før de er stekt, så får de jo ikke plass i ovnen alle sammen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s