Pasta Africana

Jeg er virkelig glad i å lage mat. Noen ganger når jeg har fått noe riktig godt på restaurant, forsøker jeg å kopiere retten når jeg kommer hjem. Det er spennende å forsøke å gjenskape smaken etter hukommelsen. Det begynner allerede mens jeg sitter på restauranten og spiser. Jeg må se og lukte og smake hvilke ingredienser som skal til, og så er det ut for å handle når jeg kommer hjem. Denne gangen var det lunsjen vi spiste i Göteborg – Pasta Africana. Og i dag hadde jeg lyst til å kokkelere litt. Det ble faktisk vellykka, og alle likte det. Jeg likte spesielt godt peanøttene som skulle drysses over til sist.

Jeg ville så gjerne vise fram hvor godt det så ut, – men det er jammen vanskeligere å fotografere mat enn det er å lage den. Men litt lekkert ser det vel ut?

middag.jpg

4 responses to “Pasta Africana

  1. Oo- fancy!

    Har du oppskrift på den?

  2. Jeg har egentlig ikke det, for jeg laget det jo med lukkede øyne for å kopiere noe jeg hadde spist på restaurant. Fordi det var en travel torsdag, så jukset jeg litt med en Torosaus med karry. Men det var altså noe sånt som dette:

    Pasta Africana til 4 eller 5 personer

    4 – 5 kyllingfileter
    1 pose Bali kyllingsaus fra Toro
    1 liten ss hvetemel
    1 buljongterning
    2 røde paprikaer
    1 grønn paprika
    1 gul paprika
    1 løk
    hvitløk
    2 små bokser ananas
    salt, pepper, karry
    peanøtter
    pastarør

    * Skjær kyllingfiletene i litt store biter. Brun dem og sett dem til side
    * Lag posesausen sammen med hvetemelet og buljongterningen, men bruk melk i stedet for fløte
    * Skjær paprika i store biter og hakk løk og hvitløk
    * Kok grønnsakene i sausen i noen miutter. Tilsett kjøttet og kok til paprikaen er mør. Det tar merkelig lang tid
    * Skjær ananasen i biter og tilsett den sammen med laken fra en av boksene
    * Smak til med mer lake, karry, salt og pepper
    * Server over pastarør
    * Dryss peanøtter over. Det er peanøttene som gjør hele retten

    Det går sikkert godt an å kutte ut kjøttet og erstatte det med andre og flere grønnsaker.

    Men hvordan fotograferer man mat? Jeg har en «food»-instilling på kameraet mitt, men likevel synes jeg det blir så blasse farger.

  3. Åh- jeg har jo nesten alle ingrediensene i skapet, jo (c:
    Jeg er også veldig glad i å lage mat ^-^

    Lurer på om jeg kommer til å prøve meg uten toro-sausen, Danny er en kløpper på karrysaus.

    Hvordan man fotograferer mat er jeg usikker på….

  4. Sett i gang. Det blir verken godere eller vondere om man bruker Toro, – men man har så mye bedre kontroll på hva man lager og hva det smaker om man lager det selv. Lykke til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s